Zavřít reklamu

Steve BallmerO tom, že se daří jak Applu s jeho iOS tak i Googlu s Androidem nemůže být pochyb, jediný kdo ani po více než devíti letech od masivního nástupu smartphonů stále tápe je Microsoft. Ten sice koupil ve snaze podpořit mobilní divizi své společnosti Nokii, ovšem asi si příliš neuvědomil, že Nokia skončila skončila právě kvůli tomu, že nedokázala zareagovat na nástup smartphonů.

Microsoft zkrátka co se mobilních telefonů, respektive smartphonů týká příliš neví, co se sebou a zkouší, co se jen dá Vzpomeňme si například na jeho Microsoft KIN a podobné pokusy. Microsoftu chybí jasný směr, kterým by se vydal a to není názor nikoho jiného než jeho bývalého CEO a současného majitele týmu L. A. Clippers, Steva Ballmera. Toho vyzpovídal Businessinsider v poměrně velkém rozhovoru, ve kterém se věnuje řadě témat. Celý rozhovor s Ballmerem najdete na businessinsider.com.

Pro nás je však zajímavé, co si Steve Ballmer myslí o mobilní divizi Microsoftu a o její budoucnosti. Podle Ballmera chybí Microsoftu jasný směr, na který se bude soustředit a jasně tak ukáže čím má být smartphone od Microsftu jiný než ostatní a proč by si jej lidé měli kupovat. Steve Ballmer se rozhodl jít s Microsoftem na cestu, která byla změněna v roce 2013, když Microsoft koupil Nokii.

„Společnost si v odvětví mobilních zařízení opravdu musí ujasnit, jakým směrem se chce vydat. Protože pokud budete dělat všechno pro telefony, všechno pro cloud, musíte chápat, co pro mobilní zařízení děláte. Já jsem společnosti ukázal cestu. Během mého odchodu ze společnosti se představenstvo dalo na tu cestu tím, že koupilo Nokii. K tomu rozhodnutí se dostali během toho, co jsem jim říkal, že odejdu. Společnost, mezi mnou a předsednictvem, měla o té cestě takovouto vizi. Satya to ale zajisté změnil. Potřebuje jasnou cestu kupředu. Ale jsem si jistý, že se k tomu dostane.” – Steve Ballmer, bývalý CEO Microsoftu

8-steve-ballmer-is-the-former-ceo-of-microsoft

Dnes nejčtenější

.