Zavřít reklamu

Vždy když jsme viděl nějaké z legendárních vystoupení Steva Ballmera, bral jsem je s humorem a říkal jsem si, že zkrátka jen chce pobavit lidi. Tentokrát však udělal mnohem šílenější věc a ani k ní nepotřeboval video a keynote společnosti Microsoft, které od odchodu Billa Gatese udává směr z pozice CEO. Steve Ballmer se totiž v rozhovoru pro CNBC vyjádřil následovně: „Nemyslím si, že nekdo udělal produkt, který zákazníci skutečně chtějí. Můžete se podívat na produkty všech společností, žádný z nich nemá opravdové využití. Nikdo nedokázal udělat využitelný produkt, ani Apple, ani Google, ani Amazon.“ Tuto odpověď poskytl v rozhovoru, jehož hlavním tématem byl nový tablet společnosti Microsoft s názvem Surface.

Možná to Steva Ballmera překvapí, ale minimálně 100 milionů zákazníků, kteří si iPad od jeho představení pořídilo, zřejmě vědí k čemu jej využít. Amazon pak dodává, že Kindle Fire je nejprodávanější produkt, který kdy Amazon představil. U Amazonu je to opravdu zajímavé tvrzení, vzhledem k tomu, že jejich čtečka elektronických knih Amazon Kindle patří k jedněm z nejprodávanějších čteček e-knih na světě. Ballmer však zřejmě myslel svým výrokem v kontextu se zbytkem rozhovoru, že žádná společnost zatím nenabídla produkt, který dokáže uspokojit zákazníky ve všech směrech.

Surface se totiž pokouší přijít na trh jako tablet, na kterém můžete obsah stejně tak dobře konzumovat jako vytvářet. Abychom Ballmera nekritizovali, což bych si ani v nejmenším ze své pozice nemohl dovolit, tak je nutné dodat, že zatím většina tabletů opravdu slouží zákazníkům pouze ke konzumaci obsahu a jen malé procento lidí jej používají k jeho vytváření. Když už se bavíme o vytváření obsahu, jedná se pak v největší míře o psaní poznámek. Ballmer tak chtěl ukázat, že Surface je vhodný nejen pro zábavu, ale jako jeden z mála tabletů také pro práci.

Dnes nejčtenější

.