Zavřít reklamu

Vypnutí obnovování aplikací na pozadí

Když je tato funkce zapnutá, aplikace se neustále obnovují, aby se po otevření zobrazil nejnovější obsah. To zahrnuje synchronizaci e-mailů, aktualizaci widgetů počasí a obnovování kanálů. Pokud chcete na iPhonu šetřit mobilní data, hodí se vypnout aktualizace na pozadí u aplikací, u kterých to vyloženě nepotřebujete. Zamiřte do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace na pozadí a povypínejte nepotřebné položky.

Vypnutí aplikací, které využívají hodně dat
Existují určité aplikace, které spotřebovávají více dat než jiné, ať už je používáte často, nebo ne. U těch, které nepoužíváte často, zvažte vypnutí mobilních dat. Přejděte do Nastavení -> Mobilní data – > a v části Mobilní data – aplikace podle využití vypněte některé aplikace.

Vypněte aktualizace aplikací

Pokud se vaše aplikace aktualizují automaticky, telefon zahájí stahování bez ohledu na to, zda jste připojeni k Wi-Fi, nebo ne. Chcete-li tuto funkci na iPhonu vypnout, přejděte do nabídky Nastavení -> App Store, kde můžete vypnout aktualizaci i stahování aplikací na mobilních datech.

Vypnutí asistenta Wi-Fi

Asistent Wi-Fi automaticky používá mobilní data, když je signál Wi-Fi slabý. Chcete-li vypnout funkci Wi-Fi asistent pro iPhone, přejděte do nabídky Nastavení -> Mobilní data, a vypněte funkci Wi-Fi asistent.

Stahování hudby

Když jste na cestách, streamování hudby, podcastů nebo videí vám může pořádně ubírat data. iPhony umožňují omezit tyto aplikace pouze na Wi-Fi. Zapnutím tohoto nastavení je donutíte stahovat je po připojení k síti Wi-Fi a pak umožníte poslech bez dat na cestách.

Dnes nejčtenější

.