Zavřít reklamu

Během talkshow Fireside chat neboli Chatu u krbu se spoluzakladatelem sociální sítě LinkedIn Reidem Hoffmanem se současný CEO společnosti Microsoft, se Steve Ballmer poměrně ostře obul do konkurence. Doslova řekl, že ekosystém Applu je předražený a velmi kontrolovaný, zatím co Android je divoký a nekontrolovaný. Podle Ballmera má Google problém s Androidem zejména v oblasti aplikací a obchodu Google Play ve kterém je množství aplikací, které však nejsou uzpůsobeny pro všechny zařízení, na které se v současné době Android dodává.

V minulosti jsme informovali o tom, že sami vývojáři jsou z operačního systému Android poměrně nešťastní, protože musí udělat aplikaci kompatibilní s mobilním telefonem s 3″ displejem a cenou 100€, stejně jako s 10″ tabletem za 1000€. To podle Ballmera vede k tomu, že aplikace nejsou uživatelsky přívětivé a celý ekosystém Googlu je tak poměrně nepřívětivý ke spotřebitelům.

Výrobky applu jsou podle Steva Ballmera velmi předražené a samotný systém iOS je pro změnu velmi přísně kontrolován, což Ballmer označil za zbytečné. V cenové kritice na adresu Applu pokračoval slovy: „Možná proto, že žijeme v zemi kde je každý telefon vysoce dotován, nevnímáme nadsazené ceny. Například v Rusku ale stojí nový iPhone 1000$. Mnoho iPhonu se tam neprodá.“ Upřímně doufám, že vzhledem k tomu, že již od příštího týdne vstupuje Letem světem Applem na ruský trh kompletně v azbuce, nemá Steve Ballmer pravdu.

Ballmer samozřejmě zhodnotil také operační systém Windows Phone. Ten je podle něj ideální kombinací spolehlivosti známe z iOS, ale na rozdíl od iOS není tak kontrolován, takže kombinuje také volnost kterou známe z Androidu. Steve Ballmer samozřejmě také dodal, že přístroje společnosti Microsoft s operačním systémem Windows nejsou předražené na rozdíl od Applu.

Dnes nejčtenější

.