Zavřít reklamu

chrome-logoNebudeme si hrát na svatoušky a narovinu si přiznáme, že na nějakou tu torrentovou stránku se podíval už téměř každý z nás a když už jsme se propracovali k vytouženému torrentu, od jeho stažení nás dělilo jediné, stisknout tlačítko pro stažení. Ovšem právě na stránkách s torrenty a podobnými věcmi se nejčastěji nachází rovnou několik tlačítkem s obrovským nápisem Download z nichž většinou ani jedno nenabízí download torrentového souboru. Ten je zpravidla ukryt někde v nenápadném textu, kde máte možnost stáhnout skutečný torrent.

Právě tato falešná tlačítka začala trápit Google, ten totiž zjistil stejně jako ostatní, že tlačítka nejčastěji skrývají malware a různé podobné srandičky, které ohrozují uživatele počítačů, tedy v tomto případě si dokonce dovolím použít zkratku PC, protože na Macu těch virů příliš není.

Google se rozhodl s malwarem a podobnými věcmi skoncovat a tak svůj Chrome vybavil novou funkcí, která upozorní na ikonu, pod níž se skrývá stačení malwaru nebo jiného odpadu. Aktualizace Chrome, kterou Google včera uvolnil přináší varování před akčními tlačítky, které ukrývají malware nebo jiný odpad.

Jakmile na tlačítko kliknete objeví se varování které o problému informuje a máte možnost se bezpečně vrátit bez toho, aniž by došlo k instalaci malware. Aktualizace je dostupná zdarma a po jejím stažení je tento prvek na ochranu před malwarem defaultně zapnut a nemusíte jej nikde povolovat.

Dnes nejčtenější

.