Zavřít reklamu

Chrome for iOS

Druhý nejpoužívanější prohlížeč v iPhonu – Chrome se dočká aktualizace. Dnes společnost Google představila několik novinek. Mezi tu nejzásadnější patří především vylepšení stability, a výkonu verze pro operační systém iOS. Dosáhne toho přechodem na novou technologii renderování, která se jmenuje WKWebView. Doposud však Google používal UIWebView.

Testy. které Google provedl, ukázaly, že nová aktualizace snižuje riziko chyb celé aplikace až o 70%. Google ve své zprávě uvedl: „Největší změna je ve stabilitě. S WKWebView je rychlejší proces renderování, pokud dojde k chybě vykreslovacího modulu Chrome „nespadne“, ale vypíše hlášku: „Aj chyba!“.

Kromě stability celé aplikace, technologie WKWebView přináší mnoho dalších výhod. Chrome by měl přinést v nové verzi lepší podporu funkcí jako je IndexedDB. Dalším dodatkem který, Google vytvořil, je rozšíření s názvem „Data Saver“. Nová funkce umožní uživatelům regulovat využití dat, zatímco nejste připojeni k WiFi. Google se snaží svůj prohlížeč vylepšit a tím „přeskočit“ Safari.

chrome_crash
Chrome iPhone

*Zdroj: macrumos.com

Dnes nejčtenější

.