Zavřít reklamu

iPhone 6s camera iconNový patent společnosti Apple odhaluje, jak by mohl vypadat fotoaparát v budoucích iPhonech. Ten by totiž nově mohl obsahovat zakřivené fotosenzory, které by fotoaparát udělali menší a ještě k tomu by byl obraz kvalitnější. Díky menším rozměrům bychom už nemuseli mít na svých iPhonech vystouplou čočku. Kamera by byla tak drobná, že by axiální délka činila pouhé 2 milimetry. Díky tomu by se mohla objevit i v očekávaných Apple Watch 2, které zatím FaceTime kameru nemají.

Patent popisuje malý kamerový systém, založený na sféricky zakřiveném fotosenzoru, který obsahuje i zcela nový objektiv. Tato zakřivená čočka by dokázala zachytit ostré snímky s ještě vyšším rozlišením a to díky systému tří čoček. Objevily by se zde dvě čočky konvexní a třetí čočka má název meniskus. Apple však sám poznamenal, že patent má i své stinné stránky.

Jednou z nich je i to, že obraz je mírně zkreslený a musel by tak být následně upraven, například softwarově. Stejně jako každý Apple patent, tak ani tento nikdy nemusí spatřit světlo světa. Jestli však kameru v iPhone někdy uvidíme, bude to jedna z nejmenších kamer s tak vysokým rozlišením.

iPhone-camera
camera

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.