Zavřít reklamu

apple car icon

Americký výrobce automobilů Ford, nedávno oznámil plnou podporu služby CarPlay pro své automobily, které budou vyrobeny po roce 2017. Tentokrát se výkonný ředitel společnosti Don Butler vyjádřil na veletrhu CES k projektu Titan, který je veřejně známý také jako projekt Apple Car.

„Vítáme aktivitu, která je v tomto prostoru. Je to velice vzrušující. Myslím si, že Apple své auto může udělat, stejně tak jako například Google,“ řekl v rozhovoru pro magazín TrustedReviews. Musíme připomenout že vše nasvědčuje tomu, že bychom se jednou dočkali i na našich silnicích auta od Applu. Ten nedávno zaregistroval tři domény spojené s Apple Car, také si najal automobilové experty například z Tesly. O budoucí existenci Apple elektromobilu je přesvědčen i ředitel Fiatu nebo již zmiňované Tesly.

Butler se domnívá, že Apple a Google by se mohli spojit s ostatními společnostmi. „Ostatní firmy přinášejí různé zkušenosti z oboru, které by ve vývoji mohli nejenom Applu pomoct. Obávám se, že ani jedna firma by svoje auto neudělala na vlastí pěst.“ Dříve některé zprávy nasvědčily tomu, že výrobci automobilů, jako je BMW, projednávali možnost kombinovat jejich části vozidel s technologií Apple.

Apple-Car-2-1024x547

* Zdroj: iphonehacks.com

Dnes nejčtenější

.