Zavřít reklamu

cam-represent-HERO4-blackSpolečnost která v podstatě vybudovala celý segment akčních kamer a dostala se během pár měsíců na naprostý vrchol se potýká s problémy. Akcie GoPro jsou na historickém minimu a společnost oficiálně oznámila, že propustí 7% všech zaměstnanců. Důvodem jsou slabé prodeje, které zapříčinily, že v Q4 2015 dosáhly prodeje hodnoty 435 milionů amerických dolarů, což je o 80 milionů dolarů méně, než kolik se očekávalo po vyhlášení výsledků za Q3 2015.

Společnost prodala za rok 2015 kamery za 1,6 miliardy dolarů, což je horší výsledek než jaký očekávaly i ty nejhorší předpovědi analytiků. Právě oznámení finančních výsledků zapříčinilo, že se akcie okamžitě propadly o 24% a akcie psolečnosti Ambarella, která dodává GoPro čipy klesly o 10%.

Navíc přichází také konkurence která se v loňském roce ukázala naplno a dokáže nabídnout mnohem levnější řešení akčních kamer s tím, že kvalita obrazuje v podstatě velmi podobná jako v případě GoPro nebo je minimálně taková, že to běžným lidem stačí a akční sportovci nemají v podstatě důvod své kamery aktualizovat na nejnovější modely od GoPro.

Problém je totiž v tom že vývoj samotného hardwaru kamery je pomalejší než uvádění nových modelů na trh a tak kvalita ve které GoPro nahrává již pár let je stále Full HD, tedy 1080p. Kamery sice již umí i 4K, ale stále v pomalém snímkování, které je pro akční scény nedostatečné a tak se za poslední roky změnilo v podstatě jen snímkování u Full HD. Pokud tedy chce Apple skutečně koupit společnost GoPro jak se již dlouho spekuluje, má nejlepší možnou příležitost, hodnota společnosti je totiž nejníže v její historii.

Hero4Session_Cluster_12

Dnes nejčtenější

.