Zavřít reklamu

m

Opravdu dlouho jsem si chtěla pořídit další zařízení do své Applovské rodiny. A volba padla právě na iPhone 6. Ale rozhodnutí, zda si mám či nemám pořídit svůj první iPhone, nepatřilo právě mezi ty nejjednodušší. Jsem studentka, která obrací každou korunu a dlouze přemýšlí nad každým výdajem. Takže rozhodnutí, zda mám za telefon utratit přes 21 tisíc, trvalo opravdu, opravdu dlouho. Znáte takové ty pocity, že něco opravdu nesmírně chcete a vlastně i nutně potřebujete, jelikož bez toho se svět zhroutí a gravitace přestane platit? No tak já to měla tak trochu podobně s iPhonem 6. 

Před prvním iPhonem jsem byla vlastníkem Samsungu Galaxy SII, který jsem si koupila jako horkou novinku a byla z něj i poměrně nadšená a svého času jsem za něj utratila okolo dvanácti tisíc (v kombinaci s nějakou výhodou od mého mobilního operátora, už si to přesně nepamatuji). Už tenkrát jsem si pomalu rvala vlasy z představy, že jsem ,,vyhodila“ tolik peněz za telefon, který mi neuvaří ani nevypere. A představa, že bych dala za telefon přes dvacku? No ani náhodou! A vidíte, dnes už mám černého elegantního parťáka s pořadovým číslem 6.

ip6

Takže moje váhání bylo opravdu dlouhé a bolestivé a většinu času jsem tímto rozhodováním otravovala život svého okolí otázkami typu: ,,Mám si ho pořídit? Co myslíš, stojí to za to? Mám do toho jít? Mám jet na dovolenou nebo si pořídit iPhona?“ Samozřejmě je to tak trochu nadlehčené, ale zase ne tak moc :-). Nicméně jsem se 2. ledna 2015 rozhodla, že do toho půjdu, objednala si ho a vyčistila si komplet konto. Od toho momentu se mi zdálo, že se čas zastavil.

Dva dny uběhly, tedy uběhly.. spíše se provlekly, a kurýr mi konečně přivezl nového člena rodiny (za tu částku je to opravdu člen rodiny!). Krabičku jsem přinesla domů a začal obřadný proces rozbalování (řekněte mi, kdo to nemiluje?). Po rozbalení a asi šestihodinovém hraní jsem si uvědomila, že je to všechno supr čupr, ale že s tím telefonem asi budu muset někdy opustit bezpečí svého domova a že by mi vlastně mohl někdy upadnout. V ten moment začalo zběsilé pátrání na internetu a hledání ideálního pouzdra. Prolezla jsem neskutečně mnoho internetových stránek, našla pár tipů a s hrůzou se šla podívat na své konto. Zkrátím to – bylo tam pár korun. Takže co s tím? Máte telefon za hodně peněz, potřebujete ho nějakým způsobem ochránit a na kontě akorát pusto a prázdno. Ihned jsem zamířila na Aliexpress. Po chvilce hledání jsem si vybrala vcelku fajnově vypadající černé kožené pouzdro s kovovým rámem zhruba za 100 korun.

ip6a

Pouzdro má na zádech vytištěné nakousnuté jablko a v dolní části pouzdra je vyveden nápis iPhone, dva řádky textu a pár symbolů – vše, co můžeme najít na druhé straně iPhonu. Tento typ pouzdra je tvořen dvěma částmi, kovovým rámem a zadní stranou, která je z plastu a je potažená jakousi imitací kůže (o pravosti si nedělám iluze), kterou, pravděpodobně z estetických důvodů, lemují stehy z tenkého provázku. Z barev máte na výběr klasickou černou, světle růžovou, hnědou, tmavě modrou, bílou a tmavě růžovou.

ip6c

Nasazování pouzdra je pro netrpělivější povahu trochu peklo, ale jakmile ho máte nasazené, tak drží a nemá tendenci jakkoliv povolovat. Barva z černého kovového rámu je na hranách nepatrně oloupaná, ale tento neduh objevíte pouze při bližším prozkoumávání. Nevýhodou tohoto pouzdra je, že dělá iPhone trochu větší než je ve skutečnosti, ale zase vám spolehlivě ochrání váš drahocenný telefon. Za tu dobu, co kryt používám, se mi na dvou místech pustily stehy a v pravém rohu nad čočkou fotoaparátu se mi začíná malinko loupat ,,kůže“. Další nevýhodou tohoto konkrétního krytu je i hromadění smetí a různého bordelu v meziprostoru mezi plastovými zády krytu a zadní stranou iPhonu. Nicméně musím konstatovat jediné – za stovku kryt svou funkci plní báječně a až mě přestane bavit, tak mi nebude líto vyhodit ho a poohlédnout se po jiném.

ip6b

Dnes nejčtenější

.