Zavřít reklamu

Mac App Store iconApple zaslal omluvný email vývojářům. V něm se omlouvá vývojářům za chybu, která postihuje Mac App Store a způsobuje nemožnost načtení App Storu pro Mac na zařízeních značné části vyvojářů OS X. Problém nastal z několika důvodů. Mezi hlavní důvody patří vypršení bezpečnostního certifikátu a následně přechod na novější verzi bezpečnostního hashovacího algoritmu SHA.

Přechod bezpečnostního hashovacího algoritmu z verze SHA-1 na verzi SHA-2, způsoboval pád aplikací, které využívaly starší verze OpenSSL. Ty nedokáží s novějším bezpečnostním hashem pracovat, a tak vykazovaly pády a nepředvídatelné chování. Protože vývojářů hlásících pády neustále přibývalo, nezbylo Applu nic jiného, než se vrátit zpět na nižší verzi hashovacího algoritmu. Vývojáři by měli mít současně možnost ověřit, zdali ověřovací proces do Mac App Storu probíhá správně.

Z prohlášení Applu je jasné, že se snaží co nejrychleji problém napravit a oprava by měla být zahrnuta do budoucí aktualizace OS X. Vývojáři si pochvalují komunikaci ze strany Applu, jediným problémem je doba, po které zareagoval. Komunita vývojářů se s problémy ohledně App Storu potýká již víc než týden.

Mac App Store apps FB

//

Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.