Zavřít reklamu

Apple vývojářům aplikací oznámil, že od dubna letošního roku musí být všechny nové aplikace odeslané do App Storu postaveny na iOS 11 SDK, což by pro nás nejspíše nebylo ničím úplně zajímavým. Skvělou zprávou však je, že budou od dubna všechny nové aplikace podporovat i displej iPhonu X. Nebude se tak stávat, že se na iPhonu X dočkáme při spuštění aplikace různých černých okrajů či podobných nedodělků.

„Aktualizujte Xcode na nejnovější verzi Xcode 9, která je k dispozici v Mac App Storu. Obsahuje sadu iOS 11 SDK, přes kterou budete vytvářet své aplikace. Od dubna 2018 musí být všechny nové aplikace pro iOS odeslané do App Storu postaveny pomocí sady iOS 11 SDK. Všechny nové aplikace pro iPhone, včetně univerzálních aplikací, musí podporovat Super Retina displej iPhonu X,“ oznámil Apple vývojářům.

Apple chce tímto krokem přimět vývojáře, aby začali používat klíčové funkce zavedené v iOS 11, jako jsou Core ML, ARKit, API kamery, rozšířené domény SiriKit a další. Apple zároveň chce, aby byly budoucí aplikace plně kompatibilní s displejem iPhonu X.

Displej iPhonu X dělal ještě donedávna v mnohých aplikacích neplechu:

Apple zároveň 1. dubna 2018 přestává přijímat aktualizace aplikací watchOS 1. Všechny aktualizace vydané po tomto datu musí být sestaveny pomocí watchOS 2 SDK (nebo novějším) a všechny nové aplikace musí být vytvořeny na watchOS 4 SDK.

app-store-fb

 

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.