Zavřít reklamu

Na začátku tohoto týdne jsme se dočkali představení nové služby Apple News+. Ta svým předplatitelům nabídne nespočet magazínů a časopisů těch nejrůznějších žánrů, které si mohou pročítat i mimo dosah internetového připojení. Službu však trápí hned několik problémů. Dříve jsme vás na našem magazínu informovali o bezpečnostní chybě, kvůli které bylo možné magazíny stahovat a to i bez zaplacení předplatného, a nyní se na povrch dostává, že Apple porušuje své vlastní podmínky propagace na App Storu.

Vývojář Dave DeLong, který sedm let pracoval pro Apple, krátce po uvedení služby obvinil kalifornského giganta ze zmiňovaného porušení. Prostřednictvím svého tweetu sdělil, že by aplikace měla být ve skutečnosti odstraněna. Jako důvody uvedl, že propagační stránka Apple News+ neobsahuje odkaz na zásady ochrany osobních údajů nebo stránku s podporou a taktéž chybí informace o možnostech zrušení předplatného. Na tento tweet posléze zareagovali naši zahraniční kolegové z The Verge, podle kterých má Apple velmi přísné podmínky ohledně přehlednosti cen předplatného, kolik budou uživatelé platit po vypršení bezplatné verze a o případném zrušení – které přesto sám porušuje. Zatímco všechny tyto záležitosti jsou striktně požadovány po každém vývojáři, Apple se jimi pravděpodobně řídit zrovna moc nechce.

V samotných podmínkách je navíc jasně napsáno, že element zobrazující cenu musí být tím nejvýznamnějším, kterého si uživatel všimne hned na první pohled. V případě nabídky zkušební verze musí být zcela přehledně zobrazeno, kdy tato zkušební doba končí, kolik bude posléze zákazník platit a především v jakých intervalech.

apple-news-sign-up

V případě Apple News+ se cena zobrazí až po kliknutí na TRY IT FREE, a to spolu s informací, že je služba zrušitelná kdykoliv. Co se však uživatel nedozví, je délka samotné zkušební verze. Podle Seana Hollistera z magazínu The Verge to navíc není poprvé, kdy se Apple dopouští podobného přešlapu. Na svůj tweet posléze znovu zareagoval vývojář Dave DeLon, který je doposud překvapen, že Apple ještě nebyl z těchto důvodů žalován. Jak celá situace ve finále dopadne je prozatím ve hvězdách. Co podle vás nyní kalifornský gigant hodlá udělat?

Apple News+ video fb

Dnes nejčtenější

.