Zavřít reklamu

Apple-PayCEO společnosti Apple, Tim Cook, se nechal při své návštěvě Spojeného království Velké Británie a Severního Irska slyšet, že budoucí generace dětí nebude vědět, co je to hotovost. Chtěl tím samozřejmě naznačit, že rozšíření služeb jako je Apple Pay bude tak markantní, že nutnost nosit při sobě peníze v papírové podobě a mincích v podstatě vymizí.

Konec hotovosti, který Cook předpověděl dříve, než se očekávalo, sdělil studentům na Trinity College Dublin, kde doslova řekl, že jejich děti už nebudou znát hotovost jako takovou. Projev, kvůli kterému Cook univerzitu navštívil, se týkal ochrany osobních údajů a to navzdory nedávné kontroverzní legislativě, která navrhovala, že by se měla zakázat všechna šifrovaná zařízení, která nemají tzv. zadní vrátka k prolomení, což se týkalo především iPhonů.

„Máme v plánu pokračovat v plnohodnotném šifrování bez zadních vrátek“ pronesl Cook. „Budeme produktivně spolupracovat s vládami a pokusíme se je přesvědčit, že je i v jejich nejlepším zájmu národní bezpečnost“ pokračoval Tim.

Cookovo prohlášení o „vyhlazení“ hotovosti na úkor platebních služeb jako je Apple Pay, bylo vůbec jedno z nejodvážnějších prohlášení, jaké kdy CEO Applu pronesl. Začátkem roku se nechal také slyšet, že rok 2015 bude pro Apple Pay zmanenat stabilní růst, který by měl pokračovat i v dalších letech ve snaze nahradit hotovost.

Používání hotovosti sice klesá, ale stále se jedná o nejpoužívanější metodu platby ze strany spotřebitelů. Apple má pravděpodobně esa v rukávu, jak rozšířit Apple Pay i mezi další uživatele, kde jedním z nich by měla být nedávno spekulovaná novinka, že přes službu si budou moct platit i uživatelé mezi sebou. Tím hlavním je ale rozšířit službu do dalších států, což se společnosti sice daří, ale poměrně pomalu.

Apple Pay

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.