Zavřít reklamu

Apple-Pay-1Už je to približne rok, čo majú američania možnosť platiť s pomocou Apple Pay. Služba postupne dostáva podporu rôznych bánk v krajine, väčších aj menších a dokonca neskôr vstúpila aj na nové trhy, ktorých je síce len pár, ale sú pre Apple dôležité. Súčasne potom spoločnosť pracuje na rozšírení svojho platobného systému aj do ďalších krajín sveta, no popri tom pracuje aj na vylepšeniach pre súčasných užívateľov. A podľa toho, čo tvrdí The Wall Street Journal, by mohlo ísť o naozaj príjemné vylepšenie, ktoré by vedelo užívateľom Apple Pay uľahčilo situáciu, kedy majú zrovna nedostatok peňazí alebo sa chcú dorovnať po tom, ako jeden z nich zaplatí spoločný nákup/jedlo zo svojho iPhonu.

Spoločnosť chce totiž rozšíriť funkcionalitu svojho platobného systému o možnosť posielania peňazí medzi ľuďmi, čo by fungovalo na podobnom princípe ako Square Cash alebo Venmo od PayPalu. Vývoj služby je pravdepodobne len v ranej fázi, keďže Apple len v týchto dňoch vedie diskusie s americkými bankami Chase, Capital One, Wells Fargo a US Bank. O obsahu rokovaní sa dnes vie len veľmi málo. Nie je dokonca známe ani to, či už Apple podpísal nejaké zmluvy alebo ako bude fungovať služba.

Odpoveď by sme ale mohli hľadať v starších patentoch, kde Apple popisoval práve možnosť posielania peňazí pomocou NFC, pričom by sa tu využívalo Apple ID oboch účastníkov. Spoločnosť verí, že takáto možnosť by ľudí prinútila prejsť na iPhone alebo upgradovať na novšie modely, ktoré už disponujú potrebnou technológiou. V súčasnej podobe má byť služba prakticky nezisková, keďže na nej nebudú zarábať ani banky a pravdepodobne ani Apple. Naopak pri Apple Pay si spoločnosť učtuje nejaké drobné za každú transakciu. Služba by mohla byť oznámená už budúci rok.

Apple Pay FB

*Zdroj: The Wall Street Journal

Dnes nejčtenější

.