Zavřít reklamu

iPhone 6 touch id iconNejnovější iOS 9.1 sice přinesl tunu nových emotikonů, ale pro některé uživatele také nové problémy s Touch ID. Na stránkách Apple’s Support Communities se totiž začaly objevovat nové příspěvky týkající se právě zmíněných problémů. Uživatelé hlásí, že se jejich Touch ID výrazně zpomalilo a v některých případech dokonce není senzor schopen rozeznat přiřazený otisk prstu, který před updatem fungoval bezproblémově.

„Před updatem na iOS 9.1 fungovalo Touch ID normálně, ale poté a po restartu zařízení a přepnutí do režimu nízké spotřeby, přestalo úplně fungovat“ píše v jednom příspěvku uživatel. „Mám iPhone 6s 64GB a před několika dny jsem aktualizoval na iOS 9.1. Touch ID se výrazně zpomalilo a někdy dokonce ani nefunguje a musím kolikrát zadávat číselný kód“ píše další uživatel.

Osobně jsem se s problémem na mém iPhonu 6s po aktualizaci na iOS 9.1 nesetkal, ale jak je poznat, nejedná se jen o ojedinělý problém. Někteří v diskusi navrhují tvrdý restart zařízení, ale ani ten prý vůbec nepomáhá. Pomoci by mohla jen přeinstalace systému případně počkat na iOS 9.2, který Apple prozatím testuje spolu s registrovanými vývojáři a veřejnými testery.

Touch ID iPhone 6

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.