Zavřít reklamu

Apple lock icon dvoufaktorové ověřeníSpolečnost Apple informovala federální soudce o tom, že neexistuje žádný způsob jak se lze dostat k datům, která jsou uložena na iPhonu, jenž je uzamčen přístupovým kódem a má iOS 8 nebo novější operační systém. Apple tak reagoval na žádost amerického ministerstva spravedlnosti, které společnost požádalo o pomoc při přístupu k datům v uzamčených telefonech iPhone, které byly zabaveny při nelegální činnosti.

Apple v iOS 8 posílil metody šifrování dat a zabezpečení celého systému a to až na tu úroveň, že sama společnost nedokáže k datům v telefonu získat přístup. Apple navíc poznamenal, že více než 90% všech zařízení s iOS běží na iOS 8 nebo novějším.

Společnost přiznala že k 10% zařízení dokáže získat přístup, jsou to zařízení s iOS 7 a starším systémem ani to však neudělá bez jasného soudního rozhodnutí. Společnost dále uvedla, že na prvním místě má vztah se zákazníky a právě proto si váží jejich dat natolik, že k nim nemá přístup. Navíc Apple uvedl, že co se týká iOS 7 a starších zařízení, je nucení společnosti k získání dat z těchto zařízení poškozováním značky Apple a ohrožuje to důvěru mezi Applem a zákazníky.

Apple tedy i nadále trvá na svém, že se nedostane bez známosti hesla dostat do zařízení s iOS 8 a novějším. Zda je to pravda nebo není je otázkou, nicméně Apple o data v našich iPhonech nestojí, o ty může stát maximálně vláda a té přístup společnost s nakousnutým jablíčkem v logu do svých produktů nedá a dle svého tvrzení ani nemůže.

touch id

*Zdroj: reuters.com

Dnes nejčtenější

.