Zavřít reklamu

Tesla Motors - icon logoUž nejaký čas sa hovorí, že Apple začal Tesle kradnúť zamestnancov preto, aby mu pomáhali vyrobiť jeho vlastné auto. Správy o tom, že by Apple pracoval na vlastnom aute síce nikto nepotvrdil, zato však Elon Musk, CEO Tesly, potvrdil, že Apple ponúkal niektorým z jeho zamestnancov 250 000 dolárov za to, že prejdú pod jeho krídla. V čase toho vyhlásenia dodal, že ponuku prijalo len zopár ľudí, ale doba sa odvtedy zmenila, pretože bývalí zamestnanci, ktorí sa rozhodli prejsť pod Apple, sa podelili so svetom, že projekt je až moc lákavý na to, aby ponuku odmietli. Veľký odliv zamestnancov sa postaral (bohužiaľ pre Teslu) aj o to, že došlo k spomaleniu vývoja automobilu Tesla X, ktorý sa začína po neustálych odkladoch začne predávať len tento mesiac.

Na vine však nemusí byť zásadne len Apple, keďže X-ko by sme mohli označiť za State of the Art produkt a podobné problémy mala Tesla aj pri vývoji modelu S už dávno predtým, ako na svojom projekte začal pracovať Apple. Na ňom sa začalo pracovať len pred rokom, to už ale bol Model S dávno na trhu. Očakáva sa ale, že aj pri menšom personáli by nemal byť problém s výrobou lacnejšieho automobilu určeného pre masy, nazvaného Model 3. Ten by mal vyjsť koncom roku 2017, čo by podľa špekulácií malo znamenať, že vyjde už tri roky pred projektom Titan, ktorého oznámenie má byť naplánované na rok 2017.

Zaujímavé tiež je, že Tesla a Apple by sa mohli predsa len spojiť a verbovanie personálu do Cupertina má svoj účel v tom, aby Tesla bola zraniteľnejšia a mohla by sa rýchlejšie nechať odkúpiť. Znie to ako celkom špinavá praktika, ale nebolo by to nič neobvyklé a konieckoncov, aj samotný Apple mal pár problémov za praktiky, ktoré neboli zrovna najčistejšie (viď kauza iBooks). Ale môžu mať o to záujem obe strany, Elon Musk sa stretol s predstaviteľmi Applu niekoľkokrát a aj na februárovej/únorovej afterpárty po udeľovaní cien Oscar si médiá všimli, že Musk viedol intenzívnu debatu s Jonym Ivom.

Tesla Model S

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.