Zavřít reklamu

iPhone 6s kameraiPhone 6s na první pohled od iPhone 6 nerozeznáte, jsou totiž naprosto stejné, přesto však nejnovější model iPhonu s označením iPhone 6s nabízí baterii s kapacitou 1715 mAh, zatím co jeho předchůdce disponoval baterií s kapacitou 1810 mAh. Proč ukrývá novinka ve stejném těle jako její předchůdce, které je dokonce o desetiny milimetru větší, menší baterii?

I když jsou designově oba telefony stejné, uvnitř se změnily razantním způsobem. Apple přidal 3D touch displej, který umožňuje měřit tlak, který uživatel na displej vyvine a podle toho vyvolat další akce. Aby byl dojem z 3D touch dokonalý, je novinka vybavena také haptickým motorkem, který vyvolá vibrační odezvu.

Haptický motorek se však nachází přesně tam, kde bylo u modelu iPhone 6 místo pro baterii. Baterie tak musela v případě iPhone 6s ustoupit svoji velikostí haptickému motorku. Naštěstí dokázal Apple vybavit novinku energeticky úspornějšími součastkami, díky čemuž je výdrž iPhone 6 a iPhone 6s naprosto stejná, tedy alespon podle tvrzení samotné společnosti.

iphone6sbattery

Dnes nejčtenější

.