Zavřít reklamu

Nový fotoaparát měl být jednou z věcí, kterou Apple naláká uživatele k tomu, aby si koupili nový iPhone 7. Během Keynote se zástupci Applu věnovali novému fotoaparátu poměrně do detailů, a to jak tomu ve 4,7″ modelu, tak duální kameře v modelu Plus. I my jsme dali dohromady článek, který rozebíral nový fotoaparát v iPhonu 7 a 7 Plus, jehož text najdete zde. V zahraničí už se iPhony několik dní prodávají a uživatelé si nový foťák velmi pochvalují, zejména pak u modelu Plus. Nyní se ovšem objevila zpráva, za kterou stojí americký Consumer Report, která tvrdí, že iPhone 7 fotí víceméně stejně jako iPhone 6s. 

A to navzdory všem údajným novinkám a technickým vylepšením, který nový 12MPx fotoaparát získal. „Apple tvrdí, že kompletně vylepšili všechny kamery v nových iPhonech. Jak přední, tak zadní. Podle našeho zkoumání ovšem vyšlo najevo, že snímky z 12MPx kamery nového iPhonu 7 vypadají téměř totožně, jako fotografie pořízené iPhonem 6s. Žádné citelné zlepšení na snímcích vidět není.“ Toto je oficiální stanovisko redaktorů Consumer Report.

Zároveň ale tvrdí, že iPhone 7 Plus fotí opravdu lépe, než minulá generace. U fotografií velkého modelu je vidět značný posun v kvalitě obrazu. Fotky jsou lepší nejen z hlediska předchozí generace, ale také v porovnání se současnou konkurencí. Jen čas asi ukáže, zda-li je toto tvrzení pravdivě či nikoliv. Pořádné a detailní testy fotoaparátů se ještě neobjevily a až na základě nich můžeme soudit, zda-li je nový 12MPx fotoaparát lepší než ten loňský. Zahraniční uživatelé jsou zatím většinou spokojeni, uvidíme jaké budou ohlasy u nás doma.

iphone-7-jet-black-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.