Zavřít reklamu

iTunes 12.2 logoPo vydaní Apple Music sa začali viacerí užívatelia sťažovať na problémy, ktoré vznikli aktualizáciou iOS 8.4, ale spoločnosť už začala tieto problémy riešiť a tak máme k dispozícii systém 8.4.1, ktorý už niečo opravuje. Ale ešte stále je čo riešiť a toho si je vedomý aj samotný Apple. Týka sa to mimo iného aj prepojenia novej služby s minulou generáciou – iTunes. Ten dnes používame všade a v redakčnom zhrnutí dojmov som upozornil na to, že počítačový iTunes jednoducho nebol pripravený pre Apple Music a tak to aj vyzerá. Priznal to viacmenej aj samotný viceprezident iTunes Oliver Schusser, ktorý vraví, že Apple robí veľké upratovanie a vylepšovanie, aby zlepšil skúsenosť s produktom ako takým.

„Ešte máme pred sebou veľa práce. Zameriavame sa na playlisty a editoriál a naše tímy, roztrúsené po celom svete, pracujú na ich vylepšení. Rovnako tak pridávame a čistíme určité veci,“ povedal pre britský denník The Guardian. Niektoré z týchto vylepšení by sme mali uvidieť aj v aplikácii Music pre iOS 9, ktorá je prečistená a ovláda sa jednoduchšie než verzia pre iOS 8. Okrem toho, že niektoré prvky v menu budú oveľa, oveľa jednoduchšie, dočkáme sa aj pridania podpory pre reproduktory Sonos, dôjde k vylepšeniu služby Apple Music Connect a uvidíme verziu pre Android.

Samotná služba iTunes Music Connect vraj momentálne rastie a hudobníci ju využívajú vo veľkom, ale Apple má vraj ešte stále potrebu vyladiť tam nejaké veci, ktoré by sme mohli uvidieť už budúcu stredu. Apple Music pre Android a „obnovená“ podpora reproduktorov Sonos (Beats Music ich podporovali) prídu na jeseň. Obe veci sú viacmenej riešením pre bývalých užívateľov Beats Music, keďže služba podporovala jednak reproduktory Sonos a jednak bola dostupná pre Android.

Apple Music Android

Nakoniec padli otázky aj na tohtoročný hudobný festival, ktorý sa premenoval na Apple Music Festival – čo je viacmenej náznakom toho, že éra „iTunes“ je na konci a v budúcnosti sa môžeme dočkať rozdelenia iTunes na menšie celky. Ale tomu sa budem venovať v samostatnom článku. Schusser verí, že nové meno festivalu zaujme ľudí, ktorí začínajú používať službu a Apple im ju chce priblížiť práve svojim každoročným festivalom, ktorý prichádza vo vynovenej podobe. Tento účel spĺňajú aj reklamy, ktoré sa narozdiel od festivalu Apple Music nachádzajú po celom svete.

Na druhú stranu, pre Apple je iTunes stále dôležitou súčasťou biznisu, ale skôr by sa dalo povedať, že je súčasťou nového celku, ktorým je hudobné stredisko pre užívateľov iOS – Apple Music: „Pokiaľ sledujete trh a pozriete sa na čísla, zistíte, že trh digitálnej hudby bol veľmi, veľmi zdravý. iTunes je veľkou súčasťou nášho biznisu a naďalej mu budeme venovať toľkú pozornosť ako doteraz a budeme vkladať našu energiu na jeho udržiavanie, kurátorstvo a budeme vylepšovať jeho funkcie. Compton bol veľmi dobrou ukážkou toho, ako môžu streamovanie a nakupovanie fungovať bok po boku. Presvedčili sme sa, že keď je dobrý obsah, ľudia si ho vypočujú aj kúpia.“

Apple Music Festival

Dnes nejčtenější

.