Zavřít reklamu

iPhone 7 Plus koncept iconV čase, kedy my očakávame predstavenie iPhonu 6s, sa už Apple zameriava na vývoj budúcoročných modelov a jeho pracovníci prichádzajú s prvými nápadmi o iPhone 7. Nejaké prvé informácie sa začínajú šíriť aj u dodávateľov súčiastok, keďže tí potrebujú mať všetky informácie načas, aby sa vedeli poriadne pripraviť na jeseň a mali dovtedy všetko funkčné a vyrobili desiatky miliónov súčiastok. Každopádne, na internete sa objavila jedna z úplne prvých špekulácií o tom, čo ponúkne iPhone 7 a spoločnosť Apple by sa mohla opäť inšpirovať výrobcami, ktorí už predávajú smartfóny s displejmi bez hrán, respektíve s minimálnymi hranami, ako to prezentoval napríklad Sharp so svojim telefónom Aquos Crystal.

Spoločnosť by mala docieliť takýto vzhľad s použitím G/G technológie, s ktorou sme sa stretávali u všetkých iPhonov vydaných až po iPhone 5, kde Apple prešiel na technológiu in-cell displejov. Spoločnosť chce prejsť na starú technológiu hlavne preto, že dodávatelia majú problémy s výrobou in-cell displejov s vysokým rozlíšením a displeje majú problém s citlivosťou na dotyk na svojich rohoch. Komponenty potrebné pre návrat ku Glass-On-Glass technológii už mali vyrobiť dvaja dodávatelia, Corning a Asahi, ktorí poslali prvé vzorky Applu.

Problém je spôsobený tým, že dotykové senzory pri In-Cell displejoch sa nachádzajú len priamo pod displejom a na rohoch nie sú tak citlivé ako v strede, zatiaľ čo u Glass-on-Glass displejov je možné dostať dotykovú vrstvu až za okraj, vďaka čomu sú vhodnejšie v prípade, že by Apple plánoval použiý displej, ktorý siaha od rohu k rohu. Na druhú stranu, In-Cell displeje umožňujú, aby bol displej a aj samotný telefón tenší, keďže tenkosť je jedna z vlastností, ktorým sa Apple venuje. Podľa zdrojov má tiež technológia In-Cell problém so 4K rozlíšením u mobilu a špekuluje sa, že Apple by chcel použiť práve toto rozlíšenie u jedného zo svojich telefónov.

Sharp Aquos Crystal

*Zdroj: DigiTimes

Dnes nejčtenější

.