Zavřít reklamu

Design nového iPhone by mohl být tenčí díky využití technologie in-cell dotykové obrazovky, kterou Applu představily společnosti Sharp a Toshiba Mobile Display. Podle DigiTimes se podařilo společnostem přesvědčit Apple, že přínosy in-cell technologie jsou dostatečné na to, aby ji začal Apple používat. Ztenčení telefonu dále prospěje také využití Gorilla Glass 2, tedy skla kryjícího displej, které je o 20% tenčí a lehčí než jeho předchůdce. Sharp by měl nové dotykové displeje vyrábět na svých 5.5G linkách, zatím co Toshiba Mobile Display bude spoléhat na 6G linky. Výroba se rozběhne již v tomto čtvrtletí a měla by dostatečně zásobovat poptávky po displejích pro nový iPhone 5.

Současný iPhone 4s je tlustý 9,3 mm a je potřeba brát do úvahy také fakt, že Apple musí zachovat dostatečnou tloušťku telefonu, aby jej mohl osadit kvalitním fotoaparátem. Například fotoaparát z iPhone 4 nebo iPhone 4S se do současného iPod touch nevejde právě kvůli tomu, jak je iPod tenký. Na druhou stranu by mohl právě díky místu ušetřenému tenčím displejem dostat nový iPhone kvalitnější fotoaparát nebo větší baterku. V redakci se domníváme, že právě místo toho aby došlo k ztenčení telefonu, využije Apple místo vzniklé díky novým tenčím technologiím displejů, k osazení telefonu větší baterií a kvalitnějším fotoaparátem.

Technologii kterou vyvinul Sharp a Toshiba Mobile Display, tedy divize společnosti Toshiba věnující se ve spojení s dalšími společnostmi vývoji displejů, v podstatě integruje dotykovou vrstvu obrazovky, tedy kapacitní senzory přímo do barevných filtrů displeje. Technologie díky tomu umožňuje vytvořit displej s vynecháním jedné ze šesti vrstev, které v současné době tvoří displeje LCD. Multi-touch LCD panel s technologií in-cell jak se nazývá technologie integrující dotykové senzory přímo do displeje, získala certifikaci Windows 7 již před více než dvěma lety. Od té doby se však objevila jen ve velmi malém množství notebooků a až nyní se podařilo Sharpu a Toshibě přesvědčit Apple, že dokáží nabídnout kvalitu, kterou společnost pro nový iPhone požaduje. Největší výhoda technologie in-cell spočívá kromě ztenčení displeje zejména v lepším jasu a v kvalitnějším podání barev.

samsung-youm

*LCD displej se v současné době skládá z šesti vrstev, OLED displej pak tvoří 4 vrstvy.

Dnes nejčtenější

.