Zavřít reklamu

iPhone 6s Force Touch iconKdyž se začaly objevovat spekulace o tom, že iPhone 6s a 6s Plus nabídnou displej s technologií Force Touch po vzoru Apple Watch a trackpadů u nových Macbooků, tak jsem si říkal, že Apple opravdu přijde do mobilního světa s něčím jedinečným a originálním. Jenže jak se zdá, opak je pravdou. Apple byl sice první, kdo s Force Touch displejem vstoupil na trh, jelikož jim disponují jablečné hodinky, ale zdá se, že první chytrý telefon s tímto displejem bude od společnosti Huawei.

Ze zahraničního serveru OppoMart totiž unikly přesné specifikace telefonu Huawei Mate S, který má čínská společnost představit už 2. září na veletrhu IFA v Berlíně, tedy o týden dříve, než Apple představí iPhone 6s. Specifikace nám prozrazují, že Mate S bude našlapaný telefon, který navíc nabídne senzor otisku prstů podobný Touch ID a 5,7-palcový displej s technologií Force Touch. Huawei by měl svou vlajkovou loď začít prodávat dříve, než Apple začne prodávat svůj iPhone 6s a 6s Plus.

Huawei Mate S specs Force Touch

 

Jenže Huawei nebude jediný, kdo bude konkurovat s Force Touch technologií Applu. Společnost ZTE totiž před pár dny oznámila, že jejich model Axon Mini bude také nabízet Force Touch displej. Apple byl tak průkopníkem v této technologii, ale rozhodně už nebude jediný, kdo jí bude nabízet a postupem času můžeme očekávat, že Force Touch displej nabídne ve svých produktech více společností.

Samotný Huawei dokonce technologii potvrzuje i na svých oficiálních stránkách. Force Touch ale prozatím označuje jako „Incredible Touch“ tedy „Neuvěřitelný dotek“

pic2_huawei-314x500
pic3_huawei
force-touch-642x347

*zdroj: appleinsider.ru, gsmarena

Dnes nejčtenější

.