Zavřít reklamu

Prítomnosť komiksov vo filmovom ale aj v hernom priemysle nie je žiadnou novinkou. Nový titul na iOS z prostredia superhrdinov štúdia Marvel láka zábavným trailerom a ešte lepším gameplayom.

Marvel nám už roky dokazuje, že je jedným z najsilnejších hráčov, aspoň čo sa týka blockbusterov strieborného plátna. Marvel Cinematic Universe (MCU) sa od vydania svojho prvého filmu – Iron Man dostal mnoho krát aj na obrazovky našich iPhonů. Za uplynulé roky sme mali možnosť vyskúšať si tituly ako Marvel: Avengers Alliance, Future Fight alebo obľúbený Contest of Champions. Z dielne FoxNext Games k nám práve dorazil nový titul s názvom Marvel Strike Force a mňa ako fanúšika a zberateľa komiksov táto informácia viac než nadchla. O príbehu, hrateľnosti a hernom obsahu sa dočítate v nasledujúcich odstavcoch.

MarvelStrike Force

Avengers Alliance na vyššej úrovni

Marvel Entertainment nám v spolupráci so štúdiom Playdom a Offbeat Creations v roku 2012 priniesli výbornú akčnú ťahovku Avengers Alliance. Perfektné spojenie komiksového univerza a strategického priebehu bojov si získalo pozornosť azda všetkých fanúšikov a vyznávačov superhrdinov. Prekvapením ale bolo jej pokračovanie a náhle zrušenie oboch častí. Dá sa povedať, že titul takpovediac vstáva z popola, no s iným menom a omnoho kvalitnejším obsahom po každej stránke. Ide o hybrid titulov Alliance a Contest of Champions, čo vo výsledku prináša výborný herný zážitok, nie len pre fanúšikov komiksov.

Príbeh predstavuje zloducha Ultimusa, ktorý sa so svojou armádou rasy Kree rozhodne podmaniť si Zem a zničiť všetko živé, čo je…naozaj originálne. Samozrejme dej je takpovediac „nemastný a neslaný“, no na kvalite hry to neuberá jediné percento. Nejde o príbeh, v ktorom sa aktívne angažujete, ale len o podmaz k bojom na hracej ploche a v animovaných ukážkach medzi nimi. Takže je úplne v poriadku ak sa od myšlienky dejovej línie odosobníte a vychútnáte si strategické súboje.

Zbierať, vylepšovať, znova zbierať a vylepšovať

Na začiatku hry obdržíte zopár základných postáv v podobe Spider-mana, Shield medica, Elektry alebo Luka Cagea. Asistencia v počiatočných bojoch a orientácii v základnom menu predstavuje vítanú pomoc pri zoznamovaní sa s ovládaním aj so samotnými postavami. V hre nájdete postavy naprieč celým univerzom, či už známych hrdinov z filmového spracovania, alebo zo seriálov produkovaných Netflixom. V prvej fáze hry môže hra pôsobiť neprehľadne a informácií bude viac než dosť. No po prvej polhodinke sa v bojoch aj v orientácii na hlavnej obrazovke udomácnite. Postavy sa dajú získavať vo forme orbov, z ktorých ich musíte vyslobodiť. Nadobudnúť hrdinov je možné v denných odmenách, kupovaním orbov alebo jednoducho si ich vybojovať v priebehu hernej kampane.

Postavy je nutné neustále trénovať a vylepšovať, v opačnom prípade sa v príbehu ani v inom hernom móde nikam neposuniete. K tréningu hrdinov využívate kredity a predmety vybojované v kampani a takzvané Power Cells. Každú postavu si môžete zaobstarať, len ak máte dostatok kariet daného hrdinu. Po zozbieraní určitého počtu kariet bude hrdina automatický dostupný pre váš zoznam. Hra vás naviac odmení každý deň novým obsahom, stačí sa len prihlásiť a vyzdvihnúť si odmenu.

Poriadna nádielka herných módov

Marvel Strike Force nie je len nezáživnou ťahovou stratégiou, ktorú sa tvorcovia snažili okoreniť pridaním superhrdinských postáv. Hra mimo hlavnej kampane disponuje širokou škálou herných módov ako napríklad Blitz, Alliance, Alliance Raids alebo Alliance Wars. Každý herný mód bude sprístupnený až po dovŕšení určitého levelu a prináša výborný spôsob ako spojiť sily s ostatnými hráčmi z celého sveta.

Marvel Strike Force

Kampaň hry predstavuje najlepšiu možnosť ako vylepšovať svoje postavy a dosiahnuť vyšší level, či už profilu alebo danej postavy. Na participáciu v súbojoch naprieč všetkými hernými módmi musíte mať dostatok energie, ktorá sa vám dopĺňa v určitých časových úsekoch.  Zväčšovanie superhrdinskej posádky je možné aj v časovo obmedzených eventoch, ktoré vás po odohratí odmenia legendárnou postavou alebo doplnkom na vylepšovanie. K dispozícii sú aj arény a denné výzvy.

Stratégia je základ

Ak si myslíte, že na hracej ploche nie je potrebné uvažovať a stačí len bezhlavo klikať na všetko čo sa objaví, ste na omyle. V počiatočných bojoch, ktoré sú v podstate nastavené vo váš prospech to možno pôjde ľahko, no neskôr predstavuje súboj skutočnú strategickú výzvu. Boje fungujú na báze ťahov, v ktorých sa striedajú vaše postavy a postavy protivníka. Podobne ako v Avengers Alliance ide o superhrdinskú šachovú partiu, kde musíte rozmýšľať minimálne dva kroky dopredu. To kedy zaútočíte, kedy ošetríte svojich spolubojovníkov alebo namierite pozornosť na určitú postavu je len na vás.

Je síce škoda, že tento titul neobsahuje prehľad herných ťahov, ako tomu bolo v Avengers Alliance, no nepredstavuje to žiadnu katastrofu. Hra je svižná, akčná a zábavná. RPG prvky dopomáhajú k arkádovému pocitu z hry a tým ste doslova nútení k ďalšiemu pokračovaniu a získavaniu väčšieho množstva herného obsahu. Graficky sú boje stvárnené priam bravúrne, animácie útokov a obrany sa striedajú a tým hra predchádza nudnému priebehu. Repetetívnosť v tejto hre si kritici určite nájdu, ale ruku na srdce, v ktorej nie?

FoxNext Games v tom má jasno

Po globálnom spustení hry sa vyjadrilo množstvo vývojárov pracujúcich na tomto projekte. Medzi nimi bol aj Rick Phillips, prezident pre publikovanie a licencií vo FoxNext Games. „Uplynulý rok predstavoval ohromnú jazdu pre nás všetkých. Vo vývoji máme momentálne širokú škálu projektov, no som veľmi hrdý na naše štúdio pri pohľade na úspech vo forme vidania Marvel Strike Force. Pracovali sme priamo s Marvelom, čím sme chceli zabezpečiť autentickosť a hĺbku tohto superhrdinského titulu. Zároveň sa teším na príchod nových postáv a hrateľného obsahu do hry, ktorý príde čoskoro“ hovorí Phillips, popredný člen FoxNext Games.

K vydaniu hry povedal pár slov aj Jay Ong,  viceprezident pre inovácie a hry v Marvel Entertainment: „Strike Force je perfektnou demonštráciou toho, ako sa snažíme posunúť značku Marvel prostredníctvom herných titulov. Spôsob akým sme spojili príbeh superhrdinov a záporných postáv do jedného celku, predstavuje jeden z najočakávanejších herných príspevkov pre rok 2018.“

Verdikt

Marvel Strike Force predstavuje výborné obohatenie herného sveta komiksov. Kvalitná stratégia v superhrdinskom poňatí disponuje množstvom herných módov a zberateľským obsahom. Oproti známemu titulu Contest of Champions je gameplay v novom hernom prírastku pokojnejší a ponúka viac možností. Prostredníctvom zbierania a posúvania sa v príbehu je možné dozvedieť sa množstvo zaujímavých informácii o celom univerze zo sveta Marvelu. Graficky hre nie je čo vytknúť, boje sú animované vskutku parádne a neustále sa obmieňajú. Zbieranie, vylepšovanie a bojovanie s najikonickejšími postavami komiksového giganta Marvel nebolo nikdy zábavnejšie.

  • Očakávaný veľkofilm Infinity War je za dverami. Spríjemnite si čakanie hrou Marvel Strike Force, ktorá je zdarma pre iOS.

[appbox appstore id1292952049 ]

Marve Last

Zdroj: sknr.net, vlastný

Dnes nejčtenější

.