Zavřít reklamu

Huawei WatchNiektoré hodinky so systémom Android Wear sú veľmi pekné a napríklad také Huawei Watch by som si osobne vybral oveľa radšej, než Apple Watch. Bránila mi v tom však jedna vec a to fakt, že hodinky s Android Wear neboli kompatibilné so systémom iOS, teda v prípade obrovského záujmu by som musel vymeniť svoj iPhone za nejaký Android. Ale už nemusím, pretože Google práve oznámil, že vydáva oficiálnu Android Wear aplikáciu pre iPhone, vďaka ktorej budeme môcť aj my používať hodinky ako Huawei Watch, LG Watch Urbane alebo Moto 360 ako alternatívu k Apple Watch, pokiaľ u hodiniek preferujeme kruhový ciferník.

Google oznámil, že aplikácia vychádza už dnes a podobne ako Apple Watch, aj hodinky s Android Wear budú vyžadovať minimálne iPhone 5 so systémom iOS 8.2 alebo novším. Navyše to nebude len o samotných notifikáciách, aj keď to je jedna z najdôležitejších funkcií. Hodinky majú stále zapnutý displej, napriek tomu však vydržia 24 hodín a niektoré aj o trochu viac. Užívatelia dostanú na svoje zápästia informácie o hovoroch, správach a tiež upozornenia od aplikácií, ktoré používajú najčastejšie.

Ďalej disponujú funkciou správne načasovaných tipov, kde vám Google Now zobrazuje presne tie infomácie, ktoré práve potrebujete, napríklad že nastal čas na odchod do práce, alebo vás varujú o problémoch v doprave, prípadne ukážu, ako je na tom váš najbližší let. Google Now je tiež možné ovládač hlasom a viete jednak zadávať úlohy a jednak viete zisťovať informácie skoro ako pri Siri. A nakoniec budú podporovať fitnes aktivitu, takže hodinky s Android Wear budú zároveň slúžiť ako fitnes tracker. Nielen, že sledujú chodenie a behanie, ale aj vaše denné a týždenné ciele a tiež stav krvného tepu.

Na úvod bude iPhone kompatibilný len s LG Watch Urbane, neskôr však pribudne kompatibilita pre ASUS ZenWatch, Motorola Moto 360 a tiež pre Huawei, ktoré ešte nevyšli.

Android Wear iOS

Dnes nejčtenější

.