Zavřít reklamu

Android Wear iconGoogle svůj operační systém pro chytré hodinky vskutku nezanedbává. To dokazuje i nedávno vydaný update 1.4, který mimo jiné přidává podporu telefonních hovorů nebo vylepšená pohybová gesta. Navíc přidává novou zvukovou odezvu pro určité typy zařízení. Právě Android Wear je známý svými gesty jako je švihání zápěstím tam a zpátky. Díky tomu můžeme efektně procházet plochy a karty, jak tomu Google říká.

Tato gesta jsou celkem působivá, ale nemohu se ubránit dojmu, že Samsung to u Gear S2 vyřešil s procházením ploch lépe. Alespoň nehrozí, že si vyhodíte zápěstí a pak se budete muset u doktora omlouvat, že jste si jen chtěli zkontrolovat e-mail. Googlu se nápad s těmito gesty zřejmě vážně zamlouvá, protože teď přidal funkce jako je otevření menu aplikací nebo vrácení se na základní obrazovku s ciferníkem hodinek. Kompletní výpis gest najdete zde.

Když jsem mluvil o tom, že Samsung tuto funkci vyřešil pomocí lunety lépe, tak jsem ale nezmínil, že Google gesta jsou v jedné funkci lepší než luneta u Gear S2. Nastíním situaci: Jdete ráno do práce a v jedné ruce držíte kelímek s kafem. Na druhé ruce máte hodinky s Android Wear. Přijde vám notifikace a vy chcete začít operovat s hodinkami, jenomže díky kelímku s kafem, kterým máte zaneprázdněnou celou ruku máte volnou jenom ruku, na které máte nasazené hodinky. Můžete si samozřejmě kelímek přendat do ruky s hodinkami a hodinky používat klasicky, ale když jste ve spěchu tak je lepší začít otáčet zápěstím a tím tak ovládat své Android Wear hodinky. Je to skutečně taková prkotina, ale je klidně možné, že takováhle situace nastane a vy tak pocítíte, že tato gesta mají smysl.

Android Wear gesta

Zdroj: Wareable

Dnes nejčtenější

.