Zavřít reklamu

Apple TV logo
Čo bude to veľké predstavenie, keď si Apple na tohtoročný iPhone event prenajal oveľa väčšie priestory než aké ponúka stredisko Yerba Buena alebo Flint Center, v ktorom bol predstavený iPhone 6, 6 Plus a Apple Watch? Odpoveď je na dosah a je to zariadenie, na ktoré čakáme niekoľko rokov – bude to nová Apple TV. Štvrtá generácia set-top boxu prinesie niekoľko prevratných noviniek, mimo to bude úplne nový ovládač s touchpadom, Siri, podpora aplikácií z App Storu a tiež môžeme čakať prístupné úložisko, čo dnešná Apple TV nemá. Pri tak veľkej nádielke inovácií oproti predošlému modelu ale viacmenej musíme čakať, že produkt bude drahší – a to sa ukazuje ako realita.

Podľa zdrojov 9to5mac by sme mali čakať, že nová Apple TV bude stáť buď 149 alebo 199 dolárov, čo predstavuje výrazný nárast ceny, ale zas na druhú stranu, je to celkom príjemná suma, keďže za podobné peniaze dostanete iPod nano, ktorý ani nepodporuje Apple Music. Novinka sa začne predávať v októbri/říjnu, no predstavená bude už za pár dní na konferencii, kde tiež bude predstavený iPhone 6s a 6s Plus. Spoločnosť si ponechá v ponuke aj tretiu generáciu, ktorá bola začiatkom roku zlacnená na 79 € alebo 69 dolárov. Medzi dvoma modelmi budú dizajnové rozdiely – prekvapivo, nová Apple TV bude hrubšia a širšia, čo je nezvyk u Jonyho Iva.

Spoločnosť bude chcieť spustiť vlastnú streamovaciu službu už budúci rok, ale na úvod bude Apple TV stále vyžadovať pripojenie ku káblovým programom na to, aby bol ich obsah prístupný aj na Apple TV, čiže zatiaľ bude fungovať všetko po starom. Nová služba by ale mohla byť prístupná aj pre tretiu generáciu, keďže Apple pracuje aj na softvérovom update, ktorý prinesie podporu televíznej služby, až bude dostupná. Bude sa jednať ale len o vstupný model a odrazí sa to aj na funkciách – nebude mať App Store, ani ho nebude možné ovládať s pomocou Siri.

Apple TV

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.