Zavřít reklamu

Watch OS iconPredaje Apple Watch sú najväčšou záhadou, keďže Apple sa v súčasnosti vôbec nechce podeliť o predaje hodiniek a Tim Cook na poslednom oznámení finančných výsledkov iba naznačil, v akej výške sa pohybovali tržby z ich predaja. Musíme sa teda opierať len o štatistiky od agentúr so silným menom. Jednou z nich je aj IDC, ktoré zverejnilo novú štatistiku za druhý štvrťrok 2015, čo je obdobie, ktoré trvalo od 1. apríla/dubna do 20. júna/června. Je to teda obdobie, v ktorom sa začali predávať hodinky Apple Watch a IDC teraz odhaľuje, ako sú na tom celosvetové predaje hodiniek z dielne Jonyho Iva.

Štatistika ukazuje, že Apple Watch mali dobré predaje, ale ešte sa nedá povedať, že by prekonali všetku konkurenciu. Prekonávajú síce ostatné inteligentné hodinky so systémom Android Wear, ale nie je sa čomu diviť vzhľadom k tomu, že Apple Watch sú kompatibilné so všetkými modernými iPhonmi a Android Wear je kompatibilný len s určitými zariadeniami – a tých je málo vzhľadom k tomu, že ešte aj dnes niektorí výrobcovia nasilu pchajú do lacných zariadení starý Android 2.3 Gingerbread, aj keď Google testuje Android 6.

Apple Watch apps

Celkovo mal Apple predať 3,6 miliónov hodiniek, pričom je na druhom mieste. Na prvom je obľúbený výrobca fitnes trackerov Fitbit, ktorý počas minulého štvrťroku predal 4,4 miliónov trackerov. Na tretom mieste sa nachádza Xiaomi, ktoré sa dostalo dopredu vďaka svojmu vlastnému wearable zariadeniu, ktoré prišlo na trh s naozaj agresívnou cenou – nestojí ani 20€. Je teda široko dostupné a nečudo, že Xiaomi predalo 3,1 miliónov kusov a získalo 17,1% podiel na trhu, kým Apple mal 19,9% a Fitbit 24,3%. Fitbit zaznamenal medziročný nárast o 158,8%. Samsung si pohoršil a skončil na piatom mieste so 600 000 hodinkami a 3,3% podielom – pre zaujímavosť, minulý rok mal 14,3% a bol na druhom mieste.

Celkovo je vidieť veľký rast popularity wearable zariadení na trhu. Trh narástol o 223,2% a kým pred rokom celý trh predal iba 5,6 miliónov zariadení, tento rok je to už 18,1 miliónov zariadení, takže viac ako trojnásobok. Na štatistike Apple Watch je zároveň vidieť, že informácie, ktoré naznačoval Apple, mali veľmi blízko k pravde, keďže to vychádzalo, že spoločnosť predala niečo medzi 3-4 miliónmi hodinkami.

IDC Q2 2015 Apple Watch

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.