Zavřít reklamu

Facebook-Messenger-iOS-iconFacebook dnes potvrdil předchozí spekulace, že vyvíjí virtuálního asistenta pro Messenger s kódovým názvem Moneypenny, jelikož představil nového asistenta s prostým názvem „M,“ který je prozatím nabízen jen hrstce uživatelů, kteří jej testují.

Jak je vysvětleno v oficiální zprávě, M není jen obyčejný asistent, ale snaží se najít smysl otázek a příkazů. Facebook dokonce zašel tak daleko, že najal několik expertů, kteří „sedí na druhé straně“ a pomáhají splnit uživatelovo příkazy, když to asistent sám nezvládne.

Uživatelé tak budou mít možnost si popovídat s M tak, jako kdyby komunikovali s  běžným uživatelem na Messengeru. Odpověď uživateli bude dokonce doplněna o další další otázky, aby byla konverzace o něco pestřejší, než s běžným asistentem. Zda vám bude odpovídat expert na druhé straně nebo počítač nezjistíte, ale mohlo by se stát, že M bude vytvářet určité obavy ohledně ochrany osobních údajů, jelikož nechcete svěřovat některé citlivé informace živé osobě na druhé straně.

Je však poměrně známo, že Facebook si se soukromím servítky moc nebere a už kolikrát byl obviněn, že nedodržuje předepsaná pravidla. Na druhou stranu ale M nemá mít vůbec žádný přístup k vašemu Facebookovému účtu a všechny znalosti o vás si má vyvodit jen na základě toho, co mu při rozhovoru sdělíte.

Facebook ještě podotýká, že díky částečně lidské vlastnosti asistenta, bude M moci zacházet tak daleko, kam žádný jiný podobný virtuální asistent ještě nezašel. Jen pro příklad vám pomůže například vybrat narozeninový dárek pro člena rodiny jen na základě informací, které mu sdělíte.

Jak bylo uvedeno výše, v současné době je M k dispozici jen pro hrstku uživatelů v Bay Area. Facebook ale doufá, že se postupem času rozšíří mezi všechny uživatele Messengeru a věří, že všichni budou asistentem nadšení. I tak ale má M před sebou ještě dlouhou cestu zejména z toho důvodu, že obrovský počet aktivních uživatelů používající virtuálního asistenta od Facebooku by mohl společnosti způsobit velké problémy, jelikož pracovníci na druhé straně by nezvládali tak velkou zátěž.

Facebook M

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.