Zavřít reklamu

Microsoft NewsCast iconV poslední době to vypadá, jak kdyby se Microsoft soustředil na platformu iOS mnohem více, než na svou vlastní, jelikož přináší neustále nějaké novinky pro iPhony a iPady. Poslední zprávou ze serveru Neowin je, že společnost pracuje na nové iOS aplikaci s názvem NewsCast, která má sloužit k předčítání zpráv a k celkové správě novinek z celého internetu pro uživatele, kteří rádi sledují aktuální dění, ale nemají tolik času, aby četli několik hodin denně.

Aplikace funguje tak, že si například ráno zvolíte několik článků, které vás zajímají a při cestě do práce nebo do školy vám je aplikace automaticky předčítá. Články si pak samozřejmě můžete nechat zobrazit a přečíst si je nebo si je dokonce uložit a později se k nim vrátit. NewsCast dokonce obsahuje svůj vlastní prohlížeč, který vám umožní zobrazit si články v originální podobě, ale lze si je přečíst i přímo v aplikaci bez reklam a jiný rušivých elementů.

Zajímavostí je, že Microsoft aplikaci testuje prozatím jen mezi zaměstnanci, což znamená, že hodně lidí ze společnosti vlastní a používá iPhone. Společnost se prozatím snaží získat zpětnou vazbu od uživatelů, aby dokázala vychytat poslední nedostatky a poté již pravděpodobně aplikaci odešle ke schválení Applu. Není však stále jasné, kdy tak učiní. NewsCast by měla být určena jen a pouze pro iPhone a nejsou žádné informace o tom, že by ji Microsoft představil také pro konkurenční Android a dokonce ani ne pro svůj Windows Phone.

microsoft_newcast_teaser-100607871-large

*zdroj: macworld

Dnes nejčtenější

.