Zavřít reklamu

Příchozí hovory se svým způsobem dají rozdělit do dvou skupin – buď vám zavolá cizí telefonní číslo, anebo někdo, koho máte uloženého v kontaktech. Abyste zjistili, do které skupiny příchozí hovor spadá, tak stačí, abyste se podívali na displej iPhonu. Čas od času se ale můžete ocitnout v situaci, kdy vám někdo začne volat a vy se zrovna nebudete moci podívat na obrazovku – například při běhání či sportování s nasazenými sluchátky, popřípadě třeba v autě a v mnoha dalších situacích. Dobrou zprávou však je, že i na tohle v Applu mysleli a přidali funkci, která dokáže jména u příchozích hovorů předčítat.

Jak na iPhone u příchozích hovorů aktivovat předčítání jména volajícího

Aby vám systém mohl říct, kdo vám zrovna volá, tak je konkrétně nutné aktivovat funkci s názvem Oznámení hovorů. Tuto funkci lze velmi dobře zkombinovat s funkcí pro automatické přijetí hovorů – viz odkaz na článek výše. Pokud byste si chtěli Oznámení hovorů aktivovat a nastavit, kdy má fungovat, tak stačí, abyste postupovali následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže, kde najděte a otevřete sekci Telefon.
  • Následně věnujte pozornost první kategorii s názvem Přístup aplikace Telefon k datům.
  • V rámci této kategorie pak rozklikněte kolonku Oznámení hovorů.
  • Zde už si jen stačí vybrat jednu ze čtyř možností pro oznámení hovorů.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné aktivovat předčítání jména volajícího u příchozích hovorů – k dispozici jsou čtyři možnosti. Pokud zvolíte Vždy, tak bude systém hlasem předčítat jméno volajícího pokaždé. Jestliže zvolíte Sluchátka a auto, tak vám bude jméno volajícího předčítáno pokaždé, když budete mít iPhone propojen se sluchátky či automobilem, a pokud zvolíte Jen sluchátka, bude vám jméno volajícího předčítáno pouze s připojenými sluchátky. V případě, že vám zavolá člověk, kterého nemáte uloženého v kontaktech, tak Siri namísto jména přečte telefonní číslo.

Dnes nejčtenější

.