Zavřít reklamu

Macbook USB 3 type CApple byl prvním výrobcem počítačů, který u svého produktu použil nový standard USB-C. Nový Retina MacBook je zajisté revoluční počítač, ale stále má Apple ještě co dolaďovat. Apple vždy udával směr a s novým USB-C tomu není jinak. Výrobci komponent z Tchaj-wanu totiž prozradili, že díky Applu začínají i ostatní výrobci notebooků a chytrých telefonů osazovat své produkty novým USB-C konektorem.

Tyto informace se potvrzují i tím, že chvíli po představení 12″ Retina MacBooku spatřil světlo světa i Chromebook, který také nabídl USB-C, tudíž se jednalo hned o druhý ultrabook, který se okamžitě přizpůsobil nové době. O adaptaci v oblasti chytrých telefonů také není pochyb, což potvrzuje i tento týden představený One Plus 2, který téměř jako první smartphone přišel s USB-C.

Dodavatelé jsou tedy připraveni nabídnout společnostem masovou výrobu a osazování jejich produktů novým standardem, jelikož očekávají, že se v blízké době razantně rozšíří.

Apple a vlastně i Google však přišli s USB-C poměrně brzo, jelikož rychlost konektoru je tlumena nepřipravenou technologií procesorů, kteří jí snižují na 5Gbps, což je stejně jako starý USB 3.0. Rychlost se ale zvýší v momentě, co Intel představí novou generaci procesorů Skylake, která už bude na nový standard připravena. V současné době tedy obě společnosti nabízejí jen nový port, který je sice všestranný, ale na druhou stranu je stále omezován starší technologií.

Podle zdrojů serveru AppleInsider by se měl USB-C objevit i u nového 12,9″ iPadu Pro, který by však měl být cílen především na školství a podnikovou sféru. Informace ale nejsou podložené žádnými snímky, a tak se pravděpodobně musíme nechat překvapit až při jeho představení, které by mělo proběhnout společně s uvedením iPadu mini 4 a iPadu Air 3.

usbc

 

*zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.