Zavřít reklamu

iPhone 6 a iPhone 6 Plus ikona
Představení iPhonu 6s iPhonu 6s Plus je pro některé sice ještě daleko, ale když se nad tím zamyslíte pořádně, zbývá už jen pět týdnů, než Apple nové iPhony představí světu a další týden navíc, než se začnou prodávat v první vlně. K nám sice dorazí přibližně až o měsíc později, jenže už jen fakt, že je Apple představí, má velký vliv na prodejní cenu starších generací iPhonů.

Podle prozatím dostupných informací mát být iPhone 6s skvělý a měl by nabídnout opravdu špičkové parametry, včetně 12-megapixelového fotoaparátu, 5-megapixelového předního fotoaparátu, 2 GB RAM, vylepšeného Touch ID, lepšího procesoru, rychlejšího LTE, větší baterii a Force Touch displeje. Nesmíme zapomenout i na novou barevnou variantu Rose Gold a upravené stávající barvy, které by měly získat více barevného nádechu.

Pokud už nyní víte, že do nového iPhonu 6s určitě půjdete, pak je právě nyní čas prodat svůj starý iPhone. To proto, že hodnoty při dalším prodeji klesnou v září a říjnu o 10%, alespoň tak to tvrdí data společnosti NextWorth, která analyzuje ceny iPhonů na eBay. Pokud budete čekat až do listopadu nebo do prosince, prodáte jablečný telefon se 30% měnší cenou, než kdybyste ho prodali nyní.

150727080853-iphone-declining-prices-780x439-780x439

CMO NextWorth, Jeff Trachsel, říká, že stejný průběh se odehrává poslední čtyři roky, tudíž téměř jistě očekávají, že stejně se stane i tento rok s iPhonem 6s. Možná, že propad bude ještě markantnější, jelikož se má jednat o nejvýznamější „s“ iPhone v celé historii jablečných telefonů.

Například na českém Aukru se bude graf vyvíjet hodně podobně, jen pravděpodobně s menším zpoždením kvůli tomu, že jsme až ve třetí vlně prodejů. Nicméně, jak už jsem zmínil, jen samotné představení iPhonu má výrazný dopad na cenu starších generací. Jakmile totiž všichni zjistí, že nový iPhone chtějí, začne být všude v internetových bazarech starších iPhonů dostatek a jejich cena tím pádem okamžitě klesá. Nehledě na to, že někteří jsou ochotni prodat iPhone za mnohem nižší částku, než plánujete vy.

iPhone 6s Rose Gold

Dnes nejčtenější

.