Zavřít reklamu

mophieDobrá paměť je požehnání. Jak v životě, tak ve světě elektroniky. Kapacitu svého iPodu, nebo iPhonu můžete rozšířit hned několika způsoby. Vězte, že není nutné spoléhat pouze na Apple Time Capsula, který si poněkud překvapivě s iOS systémy příliš nerozumí. Jaké jsou další možnosti?

Wireless Plus od Seagate
Seagate byla jednou z prvních společností, která začala vyrábět bezdrátový pevný disk pro iOS systémy. A nejnovější model Wireless patří k tomu nejlepšímu, co lze v této kategorii pořídit.

Hardware je poměrně jednoduchý, počítat můžete s 1TB nebo 2TB pevnými disky a USB 3.0 portem, který vám umožní disk připojit k Macu nebo k PC. Samozřejmostí je vestavěná wi-fi a dobíjecí baterie, která vydrží 8-10 hodin. Tu můžete využít i pro dobití svého iPhonu.

Nicméně největší předností modelu Wireless je samotná Seagate Media app, která vás názorně provede nastavením wi-fi a naučí vás rychle stahovat soubory z disku, nebo je na něj vkládat. Aplikaci lze dokonce připojit k Dropboxu a Google Disku, takže můžete soubory stahovat i z vašich online účtů.

wireless Seagate

Leef iBridge
Leef iBridge je fascinujícím úkazem mobilního vesmíru. Díky kapacitě v rozmezí od 16GB do 128GB (256GB se už chystá) můžete paměť svého iPhonu zdvojnásobit, nebo dokonce ztrojnásobit. A to pomocí věcičky, která má rozměry 63 x 19 x 18mm. Disponuje jak USB 2.0, tak lighting konektorem, takže ho můžete napojit přímo do vašeho iOS i bez pomoci bezdrátového připojení.

Díky aplikaci iBridge máte snadný přístup ke svým fotkám, hudbě a filmům (na rozdíl od chráněných souborů DRM), aniž byste zabírali paměť vašeho iOS. S funkcí iBridge Camera, která je součástí aplikace, můžete pořizovat fotografie a rovnou je ukládat na na externí disk. Pokud chcete odlehčit paměti svého iOS od fotek, které na něm už máte uložené, pomocí aplikace je snadno přetáhnete do svého Macu nebo PC. Je kompatibilní s iPhone 5 / 5s / 5c / 6/6 Plus, iPod Touch (páté generace, iPad 3/4 Air / Air 2 a iPad mini ⅔.

Leef iBridge

Mophie Space Pack
Mophie Space Pack je určený pro iPhone 5 a 5S. Jedná se o křížence externí paměti a záložní nabíječky. Skrývá v sobě 1700mAh baterii, která by měla vašemu iOS přidat až 8 hodin života a zároveň 16, 32, nebo 64GB externí paměti pro ukládání vašich fotografií, videí, hudby a dokumentů.

Úložiště budete spravovat pomocí aplikace Mophie Space app, která umí organizovat vaše soubory na základě jejich typu, což usnadňuje prohlížení i vyhledávání.

Díky této aplikaci byste měli být schopni sdílet soubory přímo z externího úložiště prostřednictvím e-mailu, sms zpráv, nebo sociálních sítí a pomocí AirPlay a Bluetooth stahovat hudbu z externího disku přímo do hudebního přehrávače.

Zároveň budete mít k dispozici wi-fi portál, díky kterému bezdrátově otevřete, zazálohujete a stáhnete soubory do svého Macu nebo PC. Nemusíte se bát ani o bezpečnost. Můžete si totiž nastavit 4-místné heslo, o které budete požádáni pokaždé, když budete chtít ke svým souborům.

mophie-spacepack

MiniStation Air 2
Ještě stále seženete původní MiniStation Air, bezdrátový 500GB externí pevný disk, kompatibilní s iPhony i iPady, a to za velmi rozumnou cenu. Nicméně nový MiniStation Air 2 ho předčí v mnoha ohledech.

Je tenčí, lehčí a navíc nabízí až 1 TB úložného prostoru pro vaše soubory. Životnost baterie je také velkorysejší. Vydrží 10 až 12 hodin a to i při používání wi-fi. Je dokonce tak silná, že umí dobít baterky vašemu iPhonu. K dispozici je vysokorychlostní USB 3.0 port, díky kterému můžete MiniStation Air 2 používat i jako klasický hard disk. Bohužel ale chybí vstup pro SD kartu.

ministation air

SunDisk Connect
Na první pohled vypadá Connect jako obyčejná flashka, která je vybavena standardním USB portem (bohužel tedy pomalejším USB 2.0) a je k dostání s 16GB, 32GB, nebo 64GB pamětí.

Connect má ale zároveň wi-fi, ke které můžete připojit svá iOS zařízení, a poté použít aplikaci SanDisk Connect k přenosu fotografií, videí a dalších souborů na disk. Vnitřní paměť ve skutečnosti představuje microSD karta, kterou v případě potřeby dalšího prostoru můžete vyměnit za jinou.

Sandisk

Canvio AeroMobile Wireless
Existuje celá řada bezdrátových pevných disků, které jsou kompatibilní s iOS, nový Canvio AeroMobile od Toshiby ovšem vyniká velice solidní konstrukcí. Má pro vás připraveno 128 GB externí paměti a vysokorychlostní USB 3.0 port. Snadno jej tedy propojíte s Macem nebo PC, jako klasický pevný disk. Samozřejmostí je vestavěná wi-fi, příjemná je i baterie s výdrží 8 hodin a vstup pro SD kartu.

  • Kde se tyhle vychytávky pro vaše milované jablko dají sehnat nejvýhodněji? Podívejte se na přehlídku produktů Apple na Srovname.cz.

Canvio

Dnes nejčtenější

.