Zavřít reklamu

Podle nejnovějších informací nenabídne ani nejvyšší konfigurace počítačů iMac rozlišení Retina. V současné době je pro Apple nemožné vyrobit cenově dostupný počítač s Retina displejem, který bude mít úhlopříčku 21,5″ nebo 27″. To jsme však již dříve avizovali. Server 9to5mac.com však také oznámil předpokládané ceny za Mac mini a iMac.

Základní verze Mac mini zůstane stejně jako verze s vyšší konfigurací v nabídce za stejnou cenu, tedy za 599$, respektive 799$. Apple aktualizuje také model s označením Mac mini server, který je k dispozici za cenu 999$, ta by měla být taktéž zachována. Cena by měla být zachována také u iMaců, kde však Apple může v některých zemích přistoupit na snížení ceny u nejvyšších konfigurací 21,5″ a 27″ modelu. To znamená, že lze u nejvyšších modelů počítat s cenou o několik set korun nižší, ovšem vzhledem ke kurzu koruny a Eura je nepravděpodobné, že by se toto snížení ceny týkalo přímo ČR/SR.

Co je však zajímavější než ceny které zůstanou zachované, je možnost kterou pravděpodobně Apple poprvé v historii nabídne. Společnost v současné době v konfiguracích počítačů nabízí maximálně 4GB moduly RAM. To znamená, že pokud vám nestačí operační paměť ve vašem počítači, můžete ji nechat přímo u Apple při koupi rozšířit, ovšem pouze o 4GB moduly. To znamená, že maximální konfigurace u iMacu je 16GB RAM, protože iMac obsahuje 4 sloty pro operační paměť. Mac mini pak nabízí pouze dva sloty, proto je maximální operační paměť od 8GB. Apple by však zároveň s novými modely počítačů měl přidat také 8GB moduly, které tak umožní zákazníkům zakoupit počítač iMac s 32GB RAM a Mac mini s 16GB RAM.

Paměti které Apple do počítačů dodává při vlastní konfiguraci jsou však značně předražené a v současné době je možné pořídit certifikované operační paměti pro Mac za cenu více než o polovinu nižší, než když si navolíte vyšší počet RAM během koupě počítače. Výměnou paměti nepřicházíte o záruku a není tak problém si operační paměť dokoupit zvlášť.

apple-ram-vs-kensington-ram

Dnes nejčtenější

.