Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Společnost Western Digital oznámila uvedení své druhé generace úložišť UFS 3.1 pro chytré telefony 5G. Nová paměť Western Digital iNAND MC EU551 představuje vysoce výkonné úložiště, které uživatelé potřebují, aby mohli využít své telefony pro rostoucí aplikace, jako jsou kamery a fotoaparáty s vysoký rozlišením, aplikace AV/VR, hry a video 8K.

UFS

Společnost IDC očekává, že v roce 2021 globální dodávky telefonů 5G dosáhnou 40% podílu a porostou až na 69 % v roce 2025. Nové sítě nyní umožňují dostupnost širokého pásma pro přenos dat a nabízejí nízkou latenci pro nové zážitky s telefony 5G. Řešení iNAND Western Digital pak poskytují vysokou kapacitu a vysoký výkon v podobě interní paměti, která je potřebná pro všechny nové skvělé aplikace.

„Na chytré telefony spoléháme doslova v každém aspektu našeho žití. Jakmile se dá dohromady vysoce rychlostní síť 5G, inovace u senzorů a umělá inteligence, tak průměrná kapacita paměti v telefonu poroste, navíc bude nutné uspokojit potřebu vyššího výkonu pro zvládnutí nových multimediálních možností,” říká Huibert Verhoeven, viceprezident společnosti Western Digital pro rozvíjející se trhy a trhy automotive a mobile, a dodává: „Naše nové řešení UFS 3.1 iNAND umožní uživatelům dosáhnout na aplikace bohaté na data a vychutnávat si rychlejší streamování pro nové možnosti hraní, práce a poučení.” 

Mobilní paměť iNAND® MC EU551 je prvním produktem postaveným na nové platformě Western Digital UFS 3.1, která byla představena 26. května na konferenci Flash Perspective. Paměť iNAND MC EU551 umožňuje zrychlení NAND, přináší rychlejší ovladač a vylepšené řešení firmwaru a má následující vylepšení oproti předchozí generaci, a to až:

  • 100% zlepšení výkonu náhodného čtení a až 40% zlepšení výkonu náhodného zápisu pro podporu rozličné pracovní zátěže při současném spuštění násobných aplikací
  • 90% zlepšení v sekvenčním zápise pro dosažení možností stahovacích rychlostí sítí 5G a Wi-Fi 6. To umožní lepší práci a zážitek při streamování souborů, jako je například video 8K, a také vylepšený výkon pro aplikace, jako je režim sekvenčního focení.
  • 30% zlepšení v sekvenčním čtení, což umožní aplikacím rychlejší start s kratším časem načítání a rychlejší časy nahráván dat.

Toto úložiště je navrženo tak, aby plnilo požadavky standardu JEDEC UFS 3.1, a využívá nenovější technologii pro zlepšení zápisu Write Booster, která je postavena na sedmé generaci SmartSLC

iNAND_EU551_MCUFS_512GB

Western Digital. Další použitou technologií je Host Performance Booster verze 2.0 v kombinaci s nejnovějšími pokroky v tomto standardu.

Podpora Ekosystému

Paměť iNAND MC EU551 je nejnovějším přírůstkem v produktové řadě iNAND, které důvěřují všichni významní výrobci chytrých telefonů po celém světě vice jak deset let. Jako součást své práce v rámci mobilního ekosystému společnost Western Digital pokračuje ve spolupráci s hlavními systémovými designery platformy SoC pro to, aby se UFS 3.1 mohlo považovat jako referenční řešení u chytrých telefonů, které tak výrobcům nabídne předem testované řešení.

Dostupnost

EFD paměť Western Digital iNAND MC EU551 UFS 3.1 je dostupná v testovací verzi. Sériová výroba je plánovaná na červenec 2021 v kapacitách 128 GB, 256 GB, and 512 GB.

Produkty Western Digital zakoupíte zde

Dnes nejčtenější

.