Zavřít reklamu

GreeceTéměř každý z vás už slyšel o situaci, která se právě děje v Řecku. Chcete-li zabránit přerušení ve využívání svých služeb, pak nabídněte období zdarma. Přesně tak to totiž udělal právě Apple řeckým iCloud uživatelům. Ti totiž nejsou momentálně schopni platit za své iCloud služby, protože Apple si nemůže částku strhnout z jejich kreditní či debetní karty kvůli nedávno zahájenému opatření, které mají například vliv na to, že si zahraniční společnosti nemohou strhávat poplatky za své služby, kterou je v případě Applu iCloud.

Právě z toho důvodu, aby řečtí uživatelé okamžite od služeb iCloudu neutekli, začal Apple právě nabízet všem předplatitelům 30-denní období zdarma. Nezáleží tedy na tom, jak moc velkou částku máte měsíčně platit, Apple poskytl měsíc zdarma úplně všem, protože si stejně nemůže za služby nic strhnout a nechce, aby řečtí uživatelé přestali placený iCloud používat úplně.

Na začátku měsíce jsme vás informovali, že Apple rozeslal e-maily všem iCloud předplatitelům v Řecku a varoval je, že se nepovedlo strhnout částku za služby za tento měsíc a proto by mohly být deaktivovány. V závislosti na to však nyní rozposlal e-maily, ve kterých oznamuje formu úlevy v podobě období zdarma. Zdá se ale, že podobná situace se už nebude opakovat a jedná se o jednorázovou úlevu, jelikož Apple v e-mailu uvádí, že bude služba neplatícím uživatelům pozastavena, pokud se následné pokusy o strhnutí částky nezdaří. Na druhou stranu si ale myslím, že tamní obyvatelé mají teď úplně jiné starosti, než nemožnost zaplatit za iCloud služby.

icloud-prices

*zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.