Zavřít reklamu

GreecePokiaľ máte už pol roka kúpenú dovolenku v krajine, ktorá je na pokraji ekonomického kolasu, momentálne zrejme tiež uvažujete, na čo sa vlastne máte pripraviť. Súčasná situácia ale v prvom rade neteší samotných grékov a tým, že grécke banky majú k dispozícii len obmedzené prostriedky a obyvatelia krajiny dostávajú čoraz väčšie obmedzenia, pokiaľ ide o výber hotovosti, sa k účtom nemôžu dostať ani nadnárodné spoločnosti ako je Apple. Viacerí Gréci totiž poukázali na to, že vďaka súčasným obmedzeniam, ktoré nastavila vláda ako dočasné riešenie problémov, užívatelia nemôžu vykonávať transakcie do zahraničia, teda nemôžu ani platiť v obchodoch App Store či iTunes.

Oveľa väčší problém však predstavuje fakt, že v súčasnosti užívatelia nemôžu platiť ani za úložisko iCloud. To znamená, že dáta miliónov grékov, ktorí používajú produkty Applu a platia si priestor na internete, môžu veľmi rýchlo prísť o svoje dáta. Apple upozorňuje každého užívateľa informatívnym e-mailom, ale nevyzerá to, že by mal v pláne spraviť nejaké kompromisné riešenie pre obyvateľov Grécka, napríklad že by im poskytoval úložný priestor naďalej a následne, pokiaľ krajina prejde z eura na drachmu, by im stiahol peniaze aj za uplynulé obdobia.

E-mail od Applu je pomerne stručný: „Dňa 30. júna/června sme sa pokúsili z vášho účtu stiahnuť peniaze za 20GB iCloud, ale nastal problém s vašimi platobnými informáciami. Pokiaľ si neobnovíte predplatné, bude vám dostupný len bezplatný 5GB priestor.“

icloud-prices

*Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.