Zavřít reklamu

Apple-Pay-1Když byla v říjnu představena služba Apple Pay čekalo se od ní hodně, bohužel skutečnost byla jiná. Služba byla téměř rok evropským uživatelům zapovězená, ale to se teď mění. V červenci, tedy tento měsíc, by se měla dostat platební služba Apple Pay do Evropy. A to konkrétně do Velké Británie. Měla by to být první evropská země, ve které by se dalo platit pomocí Apple Pay. Konečně si i tady v Evropě budeme moci vyzkoušet, jak přelomová tato služba je.

Služba Apple Pay, jako taková, byla představena 20. října roku 2014, tedy téměř před rokem. Je kompatibilní s novými iPhony – 6 a 6 Plus. Dále pak s iPadem Air 2 a Mini 3 a s Apple Watch. Revoluční služba, díky které už nebudete muset platit kartou, ale údaje z karty si nahrajete do iPhonu a pak jen pro platbu místo karty přiložíte podporované iZařízení. Jak jsem již zmínil, tak jako první v Evropě přijde Apple Pay do Velké Británie a mezi podporovanými bankami by neměly chybět Barclays, Coutts, HSBC nebo M&S Bank. Apple Pay bude podporovat i platby v některých obchodech, jako například McDonalds, Waitrose nebo například Starbucks.

Jak je na tom Apple Pay v ČR? Nic určitého nevíme, přeci jen, ještě se k nám nedostali ani Apple Watch, takže s čekáním na Apple Pay to vypdatá trochu drastičtěji, než s Apple Watch. Visa se vyjádřila, že je plně připravená pro přechod na Apple Pay v České republice. Musíme tedy zatím čekat na souhlas Applu, ale doba čekání zřejmě skutečně bude dlouhá, protože známe několik států, do kterých by se mělo Apple Pay dostat před námi, například sousední Německo. Budeme si tedy muset počkat, jak to dopadne s Apple Pay, prozatím jen ve Velké Británii. Ale pokud chcete Apple Pay vyzkoušet, Velká Británie je pořád více po ruce než třeba Kanda nebo USA.

Apple_Pay_UK_800home_thumb800

Dnes nejčtenější

.