Zavřít reklamu

1915-MFF_Karlovy_VAryTento rok se v Karlových Varech od 3.7 do 11.7 koná jubilejní 50. ročník Mezinárodního filmového festivalu. Příštích pár dní tak budete mít možnost shlédnout ty nejzajímavější snímky, ale možná i potkat jednoho z nejslavnějších herců Richarda Gera. Na festival se samozřejmě musíte pečlivě připravit a právě proto tu pro vás dnes máme seznam několika aplikací, které by vám ve vašem zařízení neměly za žádnou cenu chybět. Některé vás možná překvapí, ale vězte, že jde o užitečné pomocníky, které vám zpříjemní celkový zážitek z tohoto slavného festivalu.

  1. KVIFF Guide 2015

Kdo by s sebou tahal ty tlusté a nepraktické programy? Právě proto je tu oficiální aplikace celé události. Aplikace vám nabídne kompletní program včetně doprovodného programu o každém filmu, možnost rezervace lístků, mapku pro snadnou orientaci na festivalu nebo jízdní řády festivalových autobusových linek. Nejlepší je ale podle mého názoru stránka každého filmu, kde najdete potřebné filmové informace a odkazy na aplikace typu ČSFD a IMDb. Jde tedy o naprostou nutnost. Aplikace je povedená a zabalená do přehledného a pěkného designu, ale bohužel poměrně nepochopitelně chybí optimalizace pro větší displeje nových iPhonů.

screen568x568

2. ČSFD

Tato aplikace by vám v telefonu neměla chybět ani během každodenního mimo festivalového používání. Aplikace od Česko-slovenské filmové databáze je propracovaná, nabízí toho opravdu hodně. Nejvíce oceníte hodnocení filmů, které vám napoví, zda daný snímek shlédnout, či nikoliv. Dozvíte se tu ale i informace ze zákulisí, zajímavá fakta o režisérech a hercích, ale třeba i mrknete na trailer. Bohužel chybí verze pro iPad a podpora pro iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Alternativou tak může být aplikace IMDb nebo námi recenzované a parádní aplikace MovistMooVee.

screen568x568-2

3. Instagram

Tuto sociální síť byste v tomto výběru asi nečekali. Zdání ale klame, jelikož se jedná o skvělý zdroj fotek přímo z místa dění. Pomocí systému hashtagů a lokalizace se vám do ruky tak dostane spousta zajímavých kousků, které jinde nenajdete. Jde například o fotografie přímo od herců a organizátorů. Navíc tu najdete i oficiální profil celé akce. Když už jsme u těch sociálních sítí – dejte šanci i Twitteru, který vám dodá nejčerstvější informace ohledně jakýchkoli festivalových událostech. Pokud se něco stane, je dost možné, že to pomocí hashtagů okamžitě najdete na Twitteru.

screen322x572

4. Foursquare

Další záležitost, kterou byste tu nejspíš nečekali, ale poté, co se tato dříve sociální síť rozdělila na Forsquare a Swarm, se z ní stala parádní základna užitečných informací pro účastníky akcí, kteří hledají ta nejzajímavější místa a ty nejvyhlášenější restaurace. Jde totiž o skvělý zdroj recenzí přímo od lokálních expertů, kteří mají ty nejlepší podniky dokonale zmapované. Řekněte tak aplikaci, co chcete. Chcete si odpočinout od filmů a dát si někde dobré víno, nebo hledáte nějaké klidné místo pro ten nejchutnější oběd? Záleží jen na vás. Po zadání požadavku se zobrazí seznam těch nejlépe hodnocených míst. Alternativou pak může být aplikace Yelp, která nabídne podobné informace. Osobně ale preferuji Foursquare kvůli příjemnějšímu designu.

IMG_1658 2

Dnes nejčtenější

.