Zavřít reklamu

movistZnáte to. Jednou jste viděli nějaký dobrý film a teď si prostě nemůžete vzpomenout, jak se jmenoval. Právě proto mám v oblibě mít všechno zaznamenané, vedu tudíž takovou mou osobní filmovou databázi. Na Androidu jsem k tomu používal aplikaci FDB, která mi umožňovala označit film jako zhlédnutý, a tak jsem věděl, co jsem už kdy viděl. Na iOS tato funkce ale nepochopitelně chybí, a tak jsem se musel porozhlédnout po alternativách.

Výběr nebyl zrovna ideální, k dispozici je pár neznámých aplikací, které mají například nějaký limit a nejsou dobře optimalizované, pak jsou tu klasické filmové aplikace jako ČSFD nebo IMDb, ty ale nepodporují označit film (jde jen přidat film do watch listu). Možná jsem jen špatně hledal, každopádně jsem byl z výběru zklamán. Naštěstí se jako na zavolání ale v App Store objevila zbrusu nová aplikace Movist, která, jak název napovídá, by se měla stát databází a centrem pro úplně všechno ohledně filmů. A také že ano! Jde o parádní záležitost, kterou je radost používat.

movist

Celá aplikace běží pod systémem od Trakt.tv, což je služba, která je dostupná z klasického internetového prohlížeče. Ta je opravdovým mistrem ohledně filmového světa. Stačí se tedy přihlásit a poté už zadávat filmy, které jste viděli, chcete vidět nebo je prostě chcete zadat do vaší kolekce, což jsou filmy, které vlastníte. Nejlepší je ale nádherný design celé aplikace, vývojáři se zaměřili na jednoduchost, přehlednost a minimalismus. Všechny filmy máte po ruce krásně seřazené vedle sebe, podle jejich plakátů. Po kliknutí na příslušný film se zobrazí krátký popisek, trailer, seznam herců a výrobců, odkaz na stažení filmu z iTunes Store a sekce podobné filmy. To všechno v úžasném provedení, všechno vypadá opravdu kvalitně, dokonce jako by aplikaci dělal sám Apple.

movist

Součástí je také funkce Discover nabízející různé filmy, které by vás podle vaších zhlédnutých filmů mohly zajímat. To se určitě hodí, kolikrát někdo z nás dlouho zkouší hledat nějaký film pro klidný večer. Nejlepší je ale synchronizace, pomocí které se vše spolehlivě nahraje do vaší filmové knihovny a je jedno, jestli jste film označili na internetu, iPadu či iPhonu. Jde tedy o skvělý způsob, jak si vézt databázi a jak prozkoumávat další a další filmy. Výborné funkce a skvostný design vás přímo přimějí aplikaci používat – například já, po zhlednutí filmu American Sniper (maximálně doporučuju), jsem se přímo těšil, jak aplikaci otevřu a najdu příslušný film. Aplikace stojí 2 €, je dostupná na iPhone a iPad. Rozhodně nebudete litovat. Neváhejte a stahujte!

movist

Dnes nejčtenější

.