Zavřít reklamu

REDFilmový festival v Cannes bol tento rok skutočne zaujímavý pre fanúšikov spoločnosti Apple. Do Cannes totiž tento rok zavítal sir Jony Ive. Po jeho boku sa však na festivale objavil aj jeden z jeho najslávnejších priateľov a zároveň partner spoločnosti Apple, ktorým nie je nikto iný než Bono zo skupiny U2. Rozhovor medzi dvoma osobnosťami a publikom odhalil pár zaujímavostí z diania okolo biznisu spoločnosti Apple. Bono si zároveň z festivalu odniesol cenu LionHeart Award za jeho podiel na kampani (Product) RED.

Pôvodne sa jednalo o 45-minútový rozhovor, ktorý sa ešte neobjavil na internete v plnej verzii, no aby sme neostali na suchu, organizátori zverejnili krátku ukážku z rozhovoru. Bono v tomto videu odhalil, že spolupráca so Stevom Jobsom na (Product) RED nebola úplne dokonalá a stretli sa aj s niekoľkými nezhodami. Tie sa týkali predovšetkým loga (RED), ktoré sa nachádza na špeciálnych edíciách produktov, ktoré Apple predáva vo svojich obchodoch a v Online Store. Jobs spočiatku nechcel, aby sa na produktoch nachádzali zátvorky, ktoré by narušili logo. Bono si stál za tým, že logo (Product) RED musí obsahovať zátvorky, s čím Jobs spočiatku nesúhlasil, no po nejakom čase dal Bonovi za pravdu a uznal, že zátvorky môžu byť na produktoch, ale nikdy nesmú byť viditeľné v obchodoch Apple Store.

No aj keď je Apple dlhoročným partnerom (Product)RED, Bono musel skritizovať jeho „neochotu“ zvýrazňovať logá charitatívnej organizácie na svojich produktoch. Naznačil to tým, že vytiahol svoj iPad s červeným Smart Coverom a kritizoval, že označenie (RED) sa nachádza vo vnútornej časti obalu, ktorú ľudia vidia len minimálne. No aj keď to spravil pred šéfdizajnérom Applu, Ive si udržal svoj neutrálny postoj a oznámil, že aj keď to tak je, tak Apple a Product (RED) majú veľmi pevné partnerstvo. Doplnil, že to všetko začalo v roku 2006 jediným produktom, ktorým bol iPod nano a teraz už majú dva produkty.

Dnes nejčtenější

.