Zavřít reklamu

189186_largerDnes bychom vám rádi představili jednu designově krásnou logickou adventuru. Machinarium je point-and-click adventura od nezávislého a relativně malého českého studia Amanita Design. Tato překrásná hra sesbírala řadu naprosto oprávněných ocenění. Tvůrci Machinaria opravdu dbali na grafickou stránku hry a to je jedním z jejích největších plusů. Dále si vývojáři dali záležet na atmosférické hudbě, která je úžasným doplňkem Machinaria a nejen díky hudbě budete naprosto vtaženi a pohlceni dějem. Pojďme se tedy blíže podívat na Machinarium.

Při spuštění aplikace vám hra poskytne pohled na apokalyptickou krajinu s výhledem na nedaleké městečko. Menu je velmi prosté a jednoduché. Po vybrání možnosti new game, se obrazovka pomalu přesune do nového prostředí.

screenshot4

Hra vám šipkou ukáže, kde byste měli začít a pak je vše na vás. Logicky musíte dojít k tomu, co a jak udělat, abyste mohli postoupit do další úrovně. Tvůrci hry nezapomněli na uživatele, kteří si neví rady s nějakým konkrétním úkolem a vytvořili i možnost nápovědy. Občas je velmi důležité nechat mozek trochu odpočinout, takže nápovědu zobrazíte jen tehdy, když překonáte arkádovou ministřílečku.

Nastává čas, abychom si přiblížili hlavního hrdinu, tím je malý a vcelku roztomilý robot. Poprvé se s ním seznámíme poté, co ho vysype popelářské auto na skládce. A tím začíná váš první úkol, musíte chudákovi najít hlavu, zbytek těla a sestavit ho. Po prvním zmateném klikání, však pochopíte smysl hry a cíleně klikáte na objekty, které by vám mohly pomoci v kompletaci malého robota. Tato část hry by se dala považovat za krátký tutoriál, který vám nastíní, jak ovládat hlavního hrdinu. Bohužel se v této úrovni nedozvíme žádný příběh ani jméno našeho oblíbence, ale to jen vzbuzuje vaši zvědavost, co vlastně bude s robůtkem dál. Poté, co dostanete robota ze skládky, si to sám namíří do městečka, které bylo zobrazeno na úvodní obrazovce.

machinarium_1

Komunikace mezi postavami se realizuje prostřednictvím bublin s kouzelnými animacemi. Velmi rychle se rozkoukáte a uvědomíte si, kdo jsou záporáci a komu musíte fandit. Je zcela na vás, jak si poradíte s prostředím, ve kterém se nacházíte, předměty se vám automaticky nehlásí a tak musíte mozek občas opravdu namáhat, abyste přišli na správné řešení situace. Machinarium je plné všemožných hádanek a rébusů, které zcela přirozeně vyplývají z robotického prostředí. Některé jsou jednoduché a u některých se doopravdy zapotíte. Tuto báječnou hru si můžete zahrát na vašem iPhonu, iPadu či Macu.

  • Cena (iPhone a iPad): $4,99
    Stáhnout (iPhone a iPad): Machinarium
screen800x500

Dnes nejčtenější

.