Zavřít reklamu

Tim Cook Apple - iconOdkedy je vo vedení Applu Tim Cook, spoločnosť upozorňuje na diverzitu zamestnancov viac, než kedy predtým. Práve to by sa mohlo odraziť aj na večernej WWDC konferencii, kde by sa priamo na stage mohla objaviť aj nejaká tá zamestnankyňa spoločnosti Apple, čo by bolo naozaj neobvyklé, keďže doteraz sme tu videli známe mužské tváre ako Tima Cooka, Phila Schillera alebo Craiga Federighiho.

Cook totiž v rozhovore pre Mashable uviedol, že „zajtra sa dočkáte zmeny,“ na otázku o tom, prečo sa na keynote neobjavujú ženy. Vďaka tomu je možné, že sa aj dnes na pódiu objaví nejaká žena pracujúca pre spoločnosť Apple, prípadne sa môže jednať o niektorú partnerku, ako to bolo pred dvoma mesiacmi pri uvedení MacBooku a bližšom predstavení Apple Watch. Tam sme totiž mohli vidieť Christy Turlington Burns, ktorá prezentovala, ako používa hodinky Apple Watch pri behaní a ako jej pomohli pri maratóne. Počas jednotlivých vývojárskych prezentácií majú ženy síce väčšie zastúpenie, ale diverzitu máme odteraz vidieť aj na samotných eventoch, ktoré sú vysielané pre širokú verejnosť.

Tim Cook napokon verí, že budúcnosť Applu spočíva v diverzite: „Myslím si, že tá najdiverzifikovanejšia skupina vytvorí ten najlepší produkt, verím tomu.“ Práve vďaka diverzite je dnešný Apple lepšou spoločnosťou. Tim Cook je obhajcom ľudských práv a rôznorodosti, a spoločnosť sa snaží hájiť rovnoprávnosť, či už ide o rasu, náboženstvo, pohlavie alebo sexuálnu orientáciu. Okrem toho do iOS 8.3 pridal symboly Emoji s rôznou farbou pleti, čím musel vytvoriť úplne novú emoji klávesnicu.

APPLE_WWDC_BP2T4842_Vincent_Laforet

*Zdroj: 9to5mac; Mashable

Dnes nejčtenější

.