Zavřít reklamu

iPhone 6 & iPhone 6 PlusZahraničné médiá si k sebe vzali predstaviteľov Applu hneď po skončení konferencie a my tak už dnes vieme, čo si Apple myslí o svojich nových produktoch. Tento rok je to totiž prvýkrát, čo sa Apple prispôsobil požiadavkom trhu a priniesol iPhone 6 hneď v dvoch veľkostiach, ktoré sú v súlade s konkurenčnými zariadeniami. Tim Cook je ale z nových produktov nadšený a dokonca vyhlásil, že iPhone 6 a iPhone 6 Plus budú „matkou všetkých upgradov“, a teda že očakáva, že si nový iPhone kúpi naozaj veľké množstvo užívateľov.

Okrem vlny upgradov zo strany svojich užívateľov tiež očakáva množstvo upgradujúcich užívateľov zo systému Android, keďže iPhone má byť „znateľne lepší z každého uhlu“. Očakáva sa predovšetkým, že medzi upgradujúcimi bude množstvo užívateľov, ktorí prešli na Android kvôli uhlopriečke displeja, ale aj množstvo užívateľov, ktorí doteraz používali výhradne Android a nemali v minulosti žiadny iPhone. Aký je pohľad súčasných užívateľov na nový iPhone, sme si mohli všimnúť už v diskusii nielen pod našimi článkami, ale aj mimo nej – zmiešané reakcie sme totiž zažili aj my pri prezentovaní našej makety ľuďom.

c13a9a580298cc394def04d2011338ad401cfdf5_xlarge_2x

Tim Cook sa tiež vyjadril k novému platobnému systému Apple Pay. Cook uviedol, že projekt vznikol takým spôsobom, aký je pre Apple typický: „Použili sme klasický prístup Applu, teda sme sa pozreli na komplexný problém a zjednodušili ho. Áno, bude to pre nás predstavovať aj nejaké ekonomické benefity, ale z pohľadu zákazníka s tým treba rátať, keďže zjednodušiť a zrýchliť niečo, čo je dnes ťažké a nezabezpečené, niečo stojí.“ Užívatelia systému Apple Pay tak budú musieť počítať s menšími poplatkami, ktoré si bude pri platbách strhávať aj Apple, avšak tieto poplatky nemajú byť také vysoké, ako je napríklad cena skladby v iTunes Store.

Nakoniec sa Cook vyjadril aj k hodinkám Apple Watch. Podľa jeho slov vznikli hodinky Apple Watch ako vedľajším produktom pri hlbokom zamýšľaní sa nad každým aspektom produktu a len spolupráca medzi hardvérovými, softvérovými a služobnými tímami Applu ho dokázali vyvinúť. Verí, že práve toto odlíši hodinky Apple Watch od konkurenčných modelov, ktoré zatiaľ zaznamenali vlažné predaje, aj keď popularita produktov rastie – konieckoncov, výrobcovia mali minulý rok predať 500 000 hodiniek na čele so Samsungom, ktorý navyše vydal svoje hodinky Galaxy Gear koncom roku.

familiar_large
*Zdroj: Wall Street Journal

Dnes nejčtenější

.