Zavřít reklamu

applelogoApple nielen, že zverejnil svoju úplne prvú správu o diverzite zamestnancov, kde Tim Cook zároveň vyjadril svoje znepokojenie nad skutočnosťou, že 55% zamestnancov v USA je bielych a len 30% zamestnancov Apple sú ženy a vyhlásil, že chce situáciu zmeniť. Tim Cook však podľa zdrojov plánuje zorganizovať behom tohto týždňa viacero akcií priamo v sídle spoločnosti Apple v Cupertine, ktoré majú za cieľ podporovať diverzitu zamestnancov.

Prvá akcia sa mala konať už dnes, pričom sa jej mal zúčastniť Leslie Aaronson, učiteľ roku LA Unified School District a vedúci učiteľ technologickej akadémie Foshay Learning Center, študent a člen tímu Apple Worldwide Developer Relations. Hlavnou témou tejto akcie bolo „inšpirovať ďalšiu generáciu technologických talentov.“ Táto akcia mala mimo iného za cieľ zvýšiť záujem žien o prácu v technologickej spoločnosti, ktorou je práve Apple.

Ďalšia akcia sa má podľa zdrojov konať už dnes. Malo by sa jednať o oslavu, na ktorej nemá chýbať veľa piva, ale aj iné pitie a jedlo, napríklad víno vyrobené vinárkami a jedlo ako je samosa či zemiakový knish. Na tejto akcii by sa mal zúčastniť viceprezident marketingu pre iPad, Michael Tchao a vedúci oddelenia operácií, Jacky Haynes. Tí budú na akcii hovoriť o svojich životných skúsenostiach. Nakoniec, v piatok dôjde k viacerým udalostiam, pričom jedna z nich zahŕňa kurz Apple University, na ktorom sa bude diskutovať o dopade Martina Luthera Kinga Jr. na svet a rozhovor s pracovníkmi Apple, ktorí predávajú svoju vlastnú hudbu v iTunes Store.

hero_diversity_5
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.