Zavřít reklamu

Apple logo icon - ClassicKdyž jednoho dne přijela žena z Bay Area do místního recyklačního střediska s hromadou krabic, zeptal se jí místní zaměstnanec, zda mu poskytne údaje pro daňový doklad. Bohužel žena odvětila, že daňový doklad nepotřebuje a ať si krabice nechají. Všechny pocházeli z pozůstalosti po jejím manželovi, který zemřel o dva týdny dříve a je tak jasné, že myšlenky na daňové doklady zrovna neměla. Zaměstnanci byli tou dobou zaneprázdněni a proto krabice příliš nekontrolovali a jen je přebrali.

Když šli po několika týdnech krabice konečně roztřídit, aby mohli dát věci z nich do aukce, čekalo je překvapení za miliony korun. V jedné z krabic se totiž ukrýval extrémně vzácný počítač Apple I, který se podařilo v loňském roce vydražit za více než 700 000$. Vzhledem k tomu, že počítač, který odvezla žena do sběru nebyl ve stoprocentní kondici, prodal se „jen“ za 200 000$.

Co je však mnohem zajímavější je fakt, že zaměstnanci místního recyklačního a sběrného centra nyní hledají ženu, která počítač dovezla, aby ji mohli předat šek na 100 000$, protože pravidla centra říkají, že pokud se draží něco vzácného, o čem nevěděl dárce, jakou to má hodnotu, rozdělí se s ním o polovinu zisku. Důležité je však uvést, že toto právo zaniká v případě, kdy dárce neuvede své kontaktní údaje, tak jak se to stalo v tomto případě.

President ClanBayArea říká: „Těšíme se na ni a chceme jí dát 100 000$“. Žena se musí přihlásit přímo na místním sběrném dvoře, kde se nemusí prokazovat ničím jiným, než tím jak vypadá, jak totiž president centra tvrdí, pamatuje si ji velmi dobře a je si na 100% jistý, že ji bez problému pozná.

apple-1

*Zdroj: cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.