Zavřít reklamu

oculus_rift_company_pageAť už čekáte na Oculus Rift, Project Morpheus nebo Microsoft Hololens, budete si muset počkat minimálně do prvního čtvrtletí příštího roku, kdy se minimálně Oculus Rift konečně dostane do prodeje. Právě tato trojice projektů z nichž navíc můžeme Microsoft Hololens díky své povaze částečně vyřadit, by měla být prvním zástupcem virtuální reality pro běžné smrtelníky s cenou nepřesahující deset tisíc korun. Bohužel přípravy na spuštění předprodeje a doladění všech zbývající much vrcholí a to sebou nese také jednu nemilou skutečnost týkající se především nás, uživatelů Macu.

Atman Binstock, který je technickým ředitelem Oculus Rift napsal na oficiálním blogu společnosti, že vzhledem k finišování vývoje pro PC, je vývoj Oculus Rift pro Mac a Linux dočasně pozastaven. „Náš vývoj pro OS X a Linux byl pozastaven s cílem zaměřit se na poskytnutí co nejvyšší kvality úrovně spotřebitelské verze Oculus Rift při startu prodeje pro Windows. Chceme se vrátit zpět k vývoji pro OS X a Linux, ale zatím nevíme kdy.“

Ovšem i tak můžeme být rádi, že se vůbec Oculus začne prodávat, od roku 2012, kdy byl poprvé se svou DK 1 verzí představen má za sebou totiž skutečně zjaímavou cestu. Z projektu, který vznikl na Kickstarteru se postupně stal jeden z nejznámější nástrojů pro virtuální realitu na světě, který koupil za 2 miliardy dolarů Facebook, jenž je nyní majitelem celé společnosti Oculus. Na vývoji se to však prozatím nijak nepodepsalo a naopak právě Facebook je tím, kdo celý Oculus dožene až na pulty obchodů po celém světě. 

oculus-rift-virtual-reality-headset

Dnes nejčtenější

.