Zavřít reklamu

iPhone-7Od populární reklamy 1984, která byla vysílána při Super Bowl a vztahovala se k novému počítači Macintosh, se začaly objevovat různé parodie, ať už na zmíněnou reklamu nebo na některé následující. Vždy měly samozřejmě za úkol příslušnou reklamu nebo společnost Apple zesměšnit. Apple v posledních několika letech předvádí zajímavé reklamy, které na člověka mnohdy zapůsobí, což je cílem především o Vánocích, avšak nikdy nedává do své reklamy vtipy a vždy je tak nějak vážný.

Například reklama Lemmings na Macintosh Office se příliš Applu nepovedla a nezískala tolik na populárnosti, jako reklama 1984. Nic však nebyla oproti dnešní „parodii“ reklamy na iPhone 7, který ještě ani nebyl představen, tudíž nemohla být ještě zveřejněna ani žádná reklama. Žena v ní totiž náhle přestává mít kontrolu nad svým tělem, a tak jí lékaři implantují do hlavy čip s logem Apple, který ji vyléčí. Náhle je vše v pořádku a na čele mezi očima se jí rozsvítí Apple logo, který jí zřejmě působí blaho.

Autor se samozřejmě snaží naznačit, že nás současné mobilní telefony ovládají, a že bychom neměli být jen tupé ovce, které si koupí telefon s nakousnutým jablíčkem a vše této spolešnosti uvěří, jak je nejlepší a jak její produkty jsou nejlepší. Z tohoto důvodu samozřejmě reklamu nesoudím a z části u některých lidí to může být pravda. Reklama se však nepovedla spíše kvůli tomu, že celkově působí jako výsměch lidem s Parkinsonovou chorobou, což si autor zřejmě neuvědomuje. Samozřejmě vlastní názor si můžete udělat z videa níže.

*zdroj: cult of mac

Dnes nejčtenější

.